Una app per xatejar amb els morts
Ingrid Guardiola, a la "Imatge caníbal", ens ha explicat que existeix una patent d'una aplicació que podria ressuscitar digitalment els morts
Una app per xatejar amb els morts
L'ètica de ressuscitar digitalment algú mort, a "Planta baixa"

Una app per xatejar amb els morts

Ingrid Guardiola, a la "Imatge caníbal", ens ha explicat que existeix una patent d'una aplicació que podria ressuscitar digitalment els morts

TEMA:
Tecnologia
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Microsoft ha presentat una patent per desenvolupar un chatbot amb intel·ligència artificial que podria ressuscitar digitalment éssers estimatsmorts o simular una versió d'un mateix en una edat específica.

Com és possible, això?

Ingrid Guardiola, investigadora en cultura, ens ha explicat a "Planta baixa" que això es faria a través d'un sistema de respostes predefinides a partir d'imatges, dades de veu, publicacions a xarxes socials i missatges electrònics de la persona morta.

Es tracta de poder interaccionar amb els morts, així com de pensar i organitzar la teva vida tenint en compte aquesta possibilitat: una espècie d'immortalitat.

"Si ets conscient que això és possible, tot el que facis serà una espècie de simulació per crear una espècie de jo millorat."

Però fins a quin punt les simulacions serien realistes? Guardiola explica que aquesta aplicació entendria la persona "com alguna cosa immutable, i nosaltres anem canviant".

Les persones canvien a mesura que passa el temps i sumen experiències, diu, i aquesta aplicació només plasmaria el jo d'un moment concret.

"Entenen la persona com alguna cosa immutable, i nosaltres a mesura que anem vivint coses ens anem fent persones diferents. Llavors, quin és el jo que recreen?"


És ètic ressuscitar digitalment algú que ja és mort?

Guardiola ens explica que això és com "eliminar la mort", i el fet de tenir clar que ens morirem ens fa entendre que "tot és irreversible", que "tot té data de caducitat". Si res té conseqüències i anul·lem aquesta mort, és "un campi qui pugui, un sense sentit". 
 

ARXIVAT A:
Tecnologia

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut