Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Com detectar la por a la desconnexió, a "Planta baixa"

Tinc FOMO? Els 6 símptomes per saber si t'afecta la por de perdre't coses

Tens la sensació que estàs fent un ús excessiu de les xarxes socials? Tens ansietat quan no pots estar en línia? La psicòloga Alba Alfageme ens ha parlat del FOMO i de com detectar-lo al "Planta baixa"

TEMA:
Salut Mental

FOMO són les sigles en anglès de "fear of missing out", la por de quedar-te fora. És la sensació que ens estem perdent alguna cosa que passa a les xarxes o en el nostre entorn social. Com podem identificar si estem patint aquest tipus d'ansietat?

1. Ús excessiu dels dispositius electrònics per revisar de forma recurrent i obsessiva les xarxes socials per conèixer la vida dels altres i compartir constantment la pròpia.

2. Disminució de la motivació per altres àmbits com el laboral, acadèmic.... focalitzant-nos bàsicament, en la interacció virtual

3. Problemes d'autoestima per la comparació constant

4. Simptomatologia ansiosa quan no podem estar connectats

5. Ús disfuncional del telèfon

6. Dificultats per relacionar-se a la vida real

 

Segons la psicòloga Alba Alfageme, el FOMO té conseqüències greus: ansietat, depressió i addició al telèfon mòbil.

"Cada cop necessites estar més connectat, tenir més imputs i com més et connectes més reforç positiu tens i si no poses límits pot tenir conseqüències."

 

 

Com es pot combatre el FOMO?

Segons Alfageme es poden apaivagar el efectes nocius del FOMO de 4 maneres:

  • Aprendre a utilitzar la virtualitat de forma adequada. Ser conscients de les afectacions que tenen sobre la salut, conèixer què és el FOMO o altres actituds conflictives vers les xarxes.
  • Identificar els pensaments irracionals. "Si no estàs connectat, no passa res. No t'estàs perdent res, perquè la teva vida ja l'estàs vivint, la teva vida real" diu Alfageme.
  • Posar límits a l'ús de les xarxes. "No és bo estar tantes hores connectat. Sobretot amb les criatures, és molt important posar límits al temps que es passen a les xarxes" avisa Alfageme.
  • Esbrinar què hi ha darrere. Alfageme avisa que el FOMO pot ser un símptoma de "baixa autoestima, d'un buit vital, que alguna cosa no va bé".
ARXIVAT A:
Salut Salut Mental
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut