Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Les dades, a "Planta baixa"

Tendència a un creixement del 16% en els intents de suïcidi a Catalunya

Entre el gener i el juliol del 2022 s'han registrat 4.436 temptatives de suïcidi a Catalunya

Tendència a l'alça dels intents de suïcidi a Catalunya. "Planta baixa" ha tingut accés a les dades registrades pel Departament de Salut després d'una petició al portal de transparència de la Generalitat. Entre el gener i el juliol del 2022 hi ha hagut 4.436 temptatives de suïcidi a Catalunya. Si es comparen amb les dades del 2021 -que ja van establir un rècord- es constata una tendència a un creixement del 16%.

 

 

Si la tendència es manté, la projecció de les dades dels primers set mesos assenyalen que la xifra d'intents registrats a finals d'any podria superar la de les 7.500 temptatives.

Les dades reflecteixen que són els joves de 15 a 24 anys els que han registrat més casos en els primers set mesos de l'any, amb un total de 1.269, el 28% del total. La següent franja d'edat en què s'han registrat més temptatives és la que va dels 45 als 54, amb 771.

Pel que fa al gènere, els intents de suïcidi són més freqüents entre les dones. Entre el gener i el juliol han registrat el 685 del total de casos, per un 32% dels homes.

Des de les entitats que treballen per a la prevenció del suïcidi consideren que, en part, l'increment de casos es pot explicar pel fet de tenir més capacitat de detectar-los.

 

"Hi ha més formació entre les persones que treballen en aquest àmbit", assegura la presidenta de l'Associació Després del Suïcidi, Cecília Borràs Murcia.

 

La responsable de l'entitat també demana més recursos a les administracions, especialment per tractar els joves. "Possiblement falten eines per abordar aquesta realitat social complicada", assegura.

ARXIVAT A:
Salut Mental
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut