Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Maneres d'estalviar a la cuina, a "Planta baixa"

Tècniques innovadores per estalviar: cuinar amb el rentaplats

És segur cuinar amb el rentaplats? Quins envasos hem d'utilitzar? Sara Barrera, periodista, ens ha explicat diverses tècniques innovadores per estalviar a la cuina

Hi ha moltes maneres d'estalviar a la cuina, però segurament la més "revolucionària" és la que proposa cuinar utilitzant el rentaplats. La idea és aprofitar quan està ple de plats per rentar per cuinar-hi aliments amb l'escalfor que es genera dins de l'electrodomèstic.

La persona que capitaneja aquesta proposta és la científica mediambiental, bloguera i escriptora Lisa Casali. Amb aquesta tècnica s'aprofita l'energia mentre l'aparell està netejant, els aliments no es bullen, es cuinen a baixa temperatura i accepta tot tipus d'aliments: ous, carn, peix o vegetals. El truc aquí és tallar-ho en daus, per assegurar-nos la cocció.

És segur?

És completament sa i saludable perquè l'aigua del rentat no entra en contacte amb els aliments. El que és important és tenir especial cura dels envasos que utilitzem. Han de ser pots de vidre que es puguin tancar hermèticament o sobres d'envasat al buit.

 

 

Cuinar un dia a la setmana

En els últims anys s'ha popularitzat el "batchcooking". La traducció literal seria 'cuinar per lots', i és una tècnica per organitzar els menús setmanals cuinant-los tots un dia, i durant la setmana només has d'escalfar o acabar de cuinar els elements que ja tens cuinats.

D'on ens ve l'estalvi? Estalvies temps, diners perquè compres només allò que cuines i no hi ha malbaratament alimentari, i també hi ha estalvi energètic: cuines els aliments d'una fornada.

"Aquí no es llença res"

La cuina d'aprofitament és la forma d'estalvi a la cuina més ancestral. Té la premissa que a la cuina no s'ha de llençar res. És el que ara se'n diu malbaratament alimentari, però que els i les nostres ancestres ja portaven fent durant anys. Les amanides, la pasta o la pizza ho admeten tot. I amb la verdura que ens sobra podem fer cremes i sopes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut