Tècniques innovadores per estalviar: cuinar amb el rentaplats
És segur cuinar amb el rentaplats? Quins envasos hem d'utilitzar? Sara Barrera, periodista, ens ha explicat diverses tècniques innovadores per estalviar a la cuina
Hi ha moltes maneres d'estalviar a la cuina, però segurament la més "revolucionària" és la que proposa cuinar utilitzant el rentaplats. La idea és aprofitar quan està ple de plats per rentar per cuinar-hi aliments amb l'escalfor que es genera dins de l'electrodomèstic.
La persona que capitaneja aquesta proposta és la científica mediambiental, bloguera i escriptora Lisa Casali. Amb aquesta tècnica s'aprofita l'energia mentre l'aparell està netejant, els aliments no es bullen, es cuinen a baixa temperatura i accepta tot tipus d'aliments: ous, carn, peix o vegetals. El truc aquí és tallar-ho en daus, per assegurar-nos la cocció.
És segur?
És completament sa i saludable perquè l'aigua del rentat no entra en contacte amb els aliments. El que és important és tenir especial cura dels envasos que utilitzem. Han de ser pots de vidre que es puguin tancar hermèticament o sobres d'envasat al buit.
🍽 Es pot cuinar amb el rentaplats?
Planta baixa TV3 (@plantabaixatv3) January 21, 2022
🤔 @S_aridevi ens explica com funciona aquesta tècnica innovadora per estalviar a la cuina 👇 #PlantaBaixaTV3
▶ https://t.co/4pCUvSYvau pic.twitter.com/tU9B6pSlxO
Cuinar un dia a la setmana
En els últims anys s'ha popularitzat el "batchcooking". La traducció literal seria 'cuinar per lots', i és una tècnica per organitzar els menús setmanals cuinant-los tots un dia, i durant la setmana només has d'escalfar o acabar de cuinar els elements que ja tens cuinats.
D'on ens ve l'estalvi? Estalvies temps, diners perquè compres només allò que cuines i no hi ha malbaratament alimentari, i també hi ha estalvi energètic: cuines els aliments d'una fornada.
"Aquí no es llença res"
La cuina d'aprofitament és la forma d'estalvi a la cuina més ancestral. Té la premissa que a la cuina no s'ha de llençar res. És el que ara se'n diu malbaratament alimentari, però que els i les nostres ancestres ja portaven fent durant anys. Les amanides, la pasta o la pizza ho admeten tot. I amb la verdura que ens sobra podem fer cremes i sopes.