Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Els nous protocols de les discoteques, a "Planta baixa"

Tapagots perquè no hi tirin droga: la nova mesura de les discoteques contra les agressions sexuals

Una vintena de discoteques de Catalunya prendran noves mesures contra les agressions sexuals i repartiran tapagots de dos models diferents

Segons hem avançat a "Planta Baixa", una vintena de discoteques de Catalunya prendran noves mesures contra les agressions sexuals: repartiran tapagots per evitar que ningú posi droga a la beguda.

En concret, les discoteques repartiran o en vendran dos models: els que tapen el got amb un paper d'alumini d'un sol ús que permet cobrir la beguda i que té un codi QR que tindria línia directa amb la policia i el que és una goma de cabell que es converteix en tapagot.

Quan ho trobarem a les discoteques?

La previsió és que la mesura s'implanti el mes que ve, pels volts de Sant Joan, quan fins a 25 discoteques catalanes repartiran aquests productes o els vendran a l'entrada. D'aquesta vintena, nou discoteques són a Barcelona en locals emblemàtics com l'Apolo o la discoteca Pachà.

 

 

Submissió química

Només l'any passat, a l'Hospital Clínic de Barcelona van atendre 468 persones agredides sexualment. D'aquestes, gairebé la meitat (46%) tenien entre 16 i 25 anys.

I un terç, el 31%, són agressions sota submissió química. Què vol dir, això? Es produeix per la presa o administració, voluntària o no, de drogues, inclòs l'alcohol. L'agressor aprofita un moment de vulnerabilitat, voluntari o no, de la persona per agredir-la.

Nous protocols contra les agressions sexuals

Les discoteques introduiran un protocol internacional per prevenir agressions que es diu "Ask for Angela", és a dir: "Pregunta per l'Àngela", que és una mena de codi perquè quan una dona s'apropi a un cambrer preguntant per l'Àngela, els cambrers sàpiguen que la persona en qüestió està en perill.

També demanen que aquelles persones que hagin estat condemnades per delictes sexuals no puguin entrar a les discoteques, tal com s'ha legislat en països com Dinamarca.

Mesura controvertida

A "Planta baixa" hem analitzat les mesures amb la psicòloga i col·laborada del programa Elena Crespi, que ha estat crítica: "Novament, aquesta mesura posa la mirada a la víctima quan el que s'hauria de fer és interpel·lar els homes que cometen aquestes agressions."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut