Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
LA NOVA PRÀCTICA D'ALGUNS RESTAURANTS, A "PLANTA BAIXA"

Restaurants que cobren 20 euros per persona si no t'hi presentes: "Hem facturat 15.000 euros més al mes"

Els restauradors han trobat la solució al "no show", és a dir, no presentar-se a una reserva i no avisar per cancel·lar-la

Els restaurants estan tips de rebre reserves i que els clients acabin no presentant-s'hi. És la coneguda tendència "no show", és a dir, "no presentar-se" en anglès.

Alguns restaurants han canviat el sistema de reserves per acabar amb aquest problema recurrent. Per fer la reserva de la taula cal posar el número de la targeta de crèdit com a garantia per si no t'hi presentes i tampoc avises.


El restaurant Toc al Mar de Begur ha començat a aplicar aquest sistema de reserves en línia i ha augmentat la facturació en 30.000 euros durant els mesos d'estiu. Si fas una reserva i no t'hi presentes, has de pagar 10 euros per persona.

Amb aquest sistema, "els clients han adquirit compromís i, si no poden venir, ens truquen", explica el gerent del restaurant Toc al Mar de Begur, Santi Colomines. I afegeix que "abans de posar en pràctica aquest sistema de reserves" els fallaven "unes 80 persones per servei".

 

Un altre exemple d'èxit, gràcies a aquest sistema de reserves, és el restaurant Far Nomo de Llafranc. En aquest cas es pot anul·lar fins a 6 hores abans sense càrrec; si es fa entre 6 i 2 hores abans, 5 euros per persona, i si no s'avisa són 20 euros per persona. Xavi Roca, del restaurant Far Nomo, explica: "Els mesos de temporada alta facturarem 15.000 euros més al mes."

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut