Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
La impunitat en els atacs homòfobs, a "Planta baixa"

Rècord d'agressions contra persones LGTBI des del principi d'any: 123 en 9 mesos

Avui fa cinc anys que es va aprovar la llei contra l'homofòbia, i la Generalitat encara no n'ha enllestit la part que permetria posar multes

Xavi Rossinyol / Edgar Sapiña Manchado

Les agressions contra persones LGTBI estan batent rècords aquest any. Fins avui, l'Observatori contra l'Homofòbia ha registrat 123 incidències, més que en tot l'any passat, i més que en tota la sèrie històrica, segons dades que ha avançat avui "Planta baixa".

La majoria de denúncies són de nois gais (74), seguit de dones lesbianes (14) i persones trans (14). Els casos es donen sobretot al carrer (44), però també se n'han registrat en cases particulars (12) i en espais d'oci diürn (12) i nocturn (11).


Cristian Carrer, psicòleg de l'Observatori, ha explicat a "Planta baixa" que "caldria adaptar el procediment sancionador actual":


Cinc anys de la Llei contra l'Homofòbia

Just avui fa cinc anys que el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei contra l'Homofòbia, que havia de servir per perseguir i castigar situacions de discriminació contra persones LGTBI.

A l'hora de la veritat, però, la majoria de casos que no tenen recorregut penal han quedat impunes. En cinc anys, la Generalitat només ha posat deu multes. Per exemple, a un professor de Lleida que va dir en un institut que l'homosexualitat és "antinatural".


Reglament sancionador pendent

El reglament sancionador, que havia de permetre imposar multes, no s'ha aprovat en aquests cinc anys, i les entitats del col·lectiu LGTBI creuen que això ha impedit que la Llei fos tan útil com s'havien imaginat el 2014.

La directora general d'Igualtat, Mireia Mata, ha dit que "la llei actual és vàlida i que les víctimes d'aquest tipus d'agressions s'han d'adreçar als Mossos":


Una multa i cursos de reeducació

Andy Aguilar i Jorge Abreu van ser víctimes duna agressió homòfoba el març del 2017 quan es feien un petó davant d'un bar de Berga. Van acabar amb cops per tot el cos. Els agressors van evitar la presó pagant una multa i fent cursos de reeducació. L'Andy ha assegurat que la seva relació de parella ha canviat des de llavors i que encara estan "en alerta quan estem en públic":

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut