Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Fruites, verdures i pesticides, a "Planta baixa"

Quines són les 12 fruites i verdures amb més pesticides?

L'ONG Enviroment Work Group ha presentat The Dirty Dozen, la llista de fruites i verdures amb un nombre més gran de pesticides. Quines són?

TEMA:
Salut

El 44% de les fruites i verdures van tenir el 2019 residus de fertilitzants, segons dades de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició. En el cas de les fruites i verdures, el percentatge de productes contaminats per sobre del marcat per les lleis europees és de l'1,27%.

Malgrat que l'ús de pesticides no ha ser perjudicial per a la salut, les dades revelen que almenys el 62% dels productes químics trobats es troben fora del camp d'anàlisi de l'AESAN.

Cada any, l'ONG Enviroment Work Group, un grup ecologista estatunidenc, qualifica les fruites i verdures amb un nombre més gran de pesticides: els The Dirty Dozen.

Les maduixes ocupen la primera posició de la llista, de mitjana tindrien restes de fins a 37 plaguicides diferents; les pomes, 35 i els enciams, 34.

Aquesta és la llista:

1. Maduixes
2. Espinacs
3. Col arrissada, kale
4. Nectarines
5. Pomes
6. Raïm
7. Cireres
8. Préssecs
9. Peres
10. Pimentons de morro i picants
11. Api
12. Tomàquets

L'ONG recomana que es consumeixin –sempre que es pugui– verdures i fruites ecològiques. Si no, s'han de netejar -o pelar, si és possible– a consciència. Com? Fregant-les enèrgicament sota el doll d'aigua corrent. El que no s'aconsella és netejar-les en un bol amb aigua, com s'acostuma a fer amb les maduixes o les cireres.

Les que tenen menys pesticides

També es poden comprar les fruites i verdures que ocupen les últimes posicions d'aquesta llista de 47 fruites i verdures amb més pesticides que ha fet l'Environmental Working Group. Aquestes són les que menys en tenen, les anomenades Clean Fifteen, les 15 més netes.

1. Alvocats
2. Blat de moro
3. Pinya
4. Ceba
5. Papaia
6. Pèsols congelats
7. Albergínia
8. Espàrrecs
9. Bròcoli
10. Col
11. Kiwi
12. Coliflor
13. Xampinyons
14. Meló groc
15. Meló cantalup

ARXIVAT A:
Salut Alimentació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut