Què són les neurones mirall?
Per a què serveixen les neurones mirall? En quins camps de la medicina s'utilitzen? Tenen a veure amb l'empatia?
Què són les neurones mirall?
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Les neurones mirall i l'empatia, a "Planta baixa"

Què són les neurones mirall?

Per a què serveixen les neurones mirall? En quins camps de la medicina s'utilitzen? Tenen a veure amb l'empatia?

TEMA:
Ciència

Les neurones mirall són un dels descobriments en neurociència més interessants i més fascinants dels últims anys.

Les va descobrir el neurocientífic Giacomo Rizzolatti, de la Universitat de Parma, el 1996. Què són i per a què serveixen? Mara Dierssen ens ho ha explicat a "Ciència Dierssen":

"Quan mous un braç, algunes neurones de l'escorça cerebral planifiquen aquest moviment per fer-lo correctament. Aquest procés es produeix en una zona que es diu 'premotora' i les neurones mirall, quan planifiques un acte motor, s'activen".

Però no només s'activen quan fem nosaltres mateixos el moviment, també s'activen quan fan el moviment les altres persones. El cervell simula l'efecte mirall i, quan algú fa un moviment, les nostres neurones mirall s'activen com si també anessin a fer el moviment.

"Els nadons, per exemple, quan són molt petits, el que fan és copiar. Aquest aprenentatge per imitació és molt important perquè estalvia molt temps de pensar com fer un moviment. Simplement l'imiten."

En quins camps de la medicina s'utilitzen les neurones mirall?

Les neurones mirall s'utilitzen en diferents camps de la medicina, com per exemple la rehabilitació.

"Quan veus un moviment, les mateixes àrees premotores que permeten fer-lo a la persona que el fa, s'activen, i això afavoreix la plasticitat en aquestes àrees de la persona que està rehabilitant-se. És com si reconnectessis el cervell amb el múscul, de dalt a baix."

ARXIVAT A:
CiènciaSalut

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut