Què passa amb la custòdia compartida dels fills durant el confinament?
Hem parlat amb un advocat de família per mirar de resoldre els dubtes més comuns que sorgeixen als pares separats a l'hora de compaginar l'estat d'alarma amb el règim de visites dels fills
Què passa amb la custòdia compartida dels fills durant el confinament?
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
PREGUNTES I RESPOSTES CORONAVIRUS

Què passa amb la custòdia compartida dels fills durant el confinament?

Hem parlat amb un advocat de família per mirar de resoldre els dubtes més comuns que sorgeixen als pares separats a l'hora de compaginar l'estat d'alarma amb el règim de visites dels fills

Eduard Calvet
TEMA:
Coronavirus

Et pots quedar de forma exclusiva els nens durant l'estat d'alarma? Aquesta és una de les preguntes que es fan molts pares i mares divorciats des que s'ha establert el confinament obligatori per la crisi originada per la Covid-19. A "Planta baixa" hem parlat amb l'advocat de família Fernando García-Coca per resoldre alguns dels dubtes més comuns.


Durant l'estat d'alarma, es pot incomplir el règim de visites?
Fernando García-Coca ha explicat que en principi s'han de complir les sentències que s'han establert respecte el règim de visites, alhora que en tot moment hem de fer cas a totes les recomanacions governatives i sanitàries.

En el cas que el menor s'exposi a una situació de risc, també s'ha de complir amb el règim de visites?

En el cas que un dels pares treballi en un hospital i hi hagi risc de contagi de coronavirus als menors, Fernando García-Coca considera seria una excepció al compliment de les resolucions. "Si hi ha una situació de risc es pot fer una comunicació dels menors amb els pares per telèfon o videoconferència, ja que, en principi, el que ha de prevaldre és l'interès superior del menor", conclou García-Coca.

Un pare perd la custòdia compartida dels fills per treballar massa
 

Et poden multar quan trasllades en cotxe el fill a casa de l'altre progenitor?

Si s'han de traslladar els menors en cotxe de la casa d'un progenitor a l'altre, l'advocat de família Fernando García-Coca assegura que "la policia no et pot multar". De tota manera aconsella que es porti a sobre la sentència judicial per poder justificar que el trasllat es pugui fer.

Què puc fer si tinc la custòdia en exclusiva i, a causa de l'estat d'alarma, l'altre progenitor no em vol tornar el fill?

Per l'advocat de família Fernando García-Coca aquest supòsit de fet va contra llei. Segons l'advocat, "les seus judicials estan en una situació sota mínims, però en principi el que s'hauria de fer és la interposició d'un procediment basat en l'article 158 del codi civil". De tota manera, Fernando García-Coca explica que "la recomanació que estan fent els jutges per no col·lapsar els jutjats és esperar que acabi tot aquest procés d'alarma i instar procediments d'execució de sentència".

Què puc fer si haig de passar una prestació econòmica a l'exparella i m'he quedat sense ingressos?

Hi ha moltes empreses i molts treballadors que aquests dies s'han quedat sense ingressos i això incideix directament en la seva capacitat de disposar de diners. L'advocat Fernando García-Coca considera que si una persona ha de pagar una pensió de, per exemple, 600 euros i automàticament s'ha quedat sense feina "en principi és materialment impossible que la pugui fer efectiva". Per tant "hi ha una modificació substancial de circumstàncies i s'haurà de modificar la situació i la pensió que ha d'abonar ajustant-la a la nova realitat", afegeix García-Coca.

Si he acordat que els fills estiguin amb l'altre progenitor, podré recuperar aquest temps que no he estat amb ells?

Estem davant d'una situació d'excepcionalitat, en molts casos els progenitors han parlat, han buscat el millor per als seus fills i han arribat a un consens. Si s'ha acordat que els fills estiguin amb l'altre progenitor, l'advocat Fernando García-Coca considera que "el temps perdut no es podrà recuperar, ja que estem en una situació d'excepcionalitat".

Podeu enviar les vostres preguntes al whatsapp del programa 696 28 05 63 o al Twitter de Planta Baixa @plantabaixatv3.

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus Preguntes i respostes coronavirus

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut