Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
El càlcul de "Planta baixa"

Quant estalviarem amb la nova factura de la llum?

De mitjana, la factura de l'abril hauria sigut uns 44 euros més barata amb l'aplicació del límit al preu del gas

TEMA:
Energia

L'aplicació definitiva de l'excepció ibèrica, el límit al preu del gas en la factura de la llum pactat per Espanya, Portugal i la Comissió Europea, haurà d'esperar com a mínim una setmana més. La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha admès aquest dimarts des de Brussel·les que necessiten més temps per enllestir aquesta nova regulació, que suposarà limitar inicialment a 40 euros el MWh el preu del gas per generar electricitat.

Però un cop tancat el mes d'abril, ja es pot calcular quant ens hauríem estalviat amb la nova factura: uns 44 euros de mitjana

A l'abril, la factura d'un consumidor tipus del mercat regulat va pujar a 126 euros, per a un consum de 366 kWh, distribuït de manera equitativa durant els tres períodes de preu. Els experts calculen que la nova factura de la llum suposarà una rebaixa d'entre el 30% i el 40% d'aquest preu, fet que es traduiria en un estalvi mitjà d'aquests 44 euros, segons els càlculs de "Planta baixa". 

Qui afectarà?
Ara bé, no tots els consumidors es beneficiaran de la mateixa manera d'aquesta rebaixa. Els que ho notaran immediatament quan s'aprovi són els clients del mercat regulat, que paguen l'electricitat en funció del preu majorista de l'electricitat.

 

 

Aquests clients suposen el 40% del mercat i la resta són abonats al mercat lliure, que han pactat amb la seva comercialitzadora un preu tancat, i que no es beneficiaran d'aquesta rebaixa, si no és que la factura també vagi indexada al mercat majorista -són la minoria-. 

Per saber si som clients d'un o altre mercat cal mirar la factura i buscar el camp de "tipus de contracte". Els clients del mercat regulat i que, per tant, gaudiran de la rebaixa immediatament són els que en aquest camp hi tenen "PVPC", que són les sigles de preu voluntari del petit consumidor".

Fins ara, aquests clients són els que més havien patit l'alça dels preus, perquè se'ls ha traslladat directament l'augment del mercat majorista, però ara també seran els més beneficiats. Tot i això, el govern espanyol confia que les empreses elèctriques hauran d'acabar abaixant també la factura als clients del mercat lliure, perquè tot els consumidors poden marxar quan ho vulguin al mercat regulat. 

ARXIVAT A:
EnergiaConsum
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut