• Planta baixa - Les agressions de fills a pares es multipliquen durant la pandèmia
  Veure vídeo

  Planta baixa - Les agressions de fills a pares es multipliquen durant la pandèmia

  A "Planta baixa" hem avançat que els insults i les agressions de fills a pares s'han multiplicat des que va començar la pandèmia i hem explicat que el Parlament ha reduït les dietes, però no les ha regulat, com demanaven els lletrats el 2018. A més, hem entrevistat Bernat Solé, conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.

 • Planta baixa - El pla de reobertura del govern
  Veure vídeo

  Planta baixa - El pla de reobertura del govern

  A "Planta baixa" hem avançat el pla de reobertura del govern i hem explicat que els metges extres a l'atenció primària que ha promès la Generalitat per fer front a la pandèmia no arriben ni a una tercera part dels que es van fer fora per les retallades. A més, hem entrevistat Òscar Camps, fundador de Proactiva Open Arms, i Teresa Rodríguez, presidenta del grup parlamentari Endavant Andalusia.

 • Planta baixa - Els diputats han continuat cobrant dietes per desplaçament tot i el teletreball
  Veure vídeo

  Planta baixa - Els diputats han continuat cobrant dietes per desplaçament tot i el teletreball

  A "Planta baixa" hem avançat que els diputats han continuat cobrant dietes per desplaçament tot i que l'assistència als plens és mínima i la majoria de comissions són telemàtiques. Des del maig, el Parlament ha pagat 1,4 milions en dietes. A més, hem conegut el cas de la Lucía, una nena prematura que va néixer la setmana 23, i hem explicat que la pandèmia ha deixat moltes més persones al carrer i ha fet molt més difícil el dia a dia dels que ja hi vivien.

 • Planta baixa - El pic de les UCI amb Clara Prats
  Veure vídeo

  Planta baixa - El pic de les UCI amb Clara Prats

  A "Planta baixa" hem explicat que Catalunya ha arribat al pic d'ocupació de les UCIs de la segona onada, hem sentit el testimoni de Josep Frigola, que va passar 119 dies a l'UCI per culpa de la Covid, i hem entrevistat Clara Prats, que és investigadora del Grup de Recerca Biocomsc de la UPC

 • Planta baixa - 10 dies més de restriccions anti-Covid
  Veure vídeo

  Planta baixa - 10 dies més de restriccions anti-Covid

  A "Planta baixa" hem avançat que el govern prorroga el tancament dels bars, restaurants, gimnasos, teatres i cinemes 10 dies més, fins al 23 de novembre, i estudia que obrin amb restriccions els centres d'estètica. I hem entrevistat Oriol Mitjà, infectòleg de l'Hospital Germans Trias i Pujol

 • Planta baixa - Les dures seqüeles del coronavirus
  Veure vídeo

  Planta baixa - Les dures seqüeles del coronavirus

  A "Planta baixa" hem conegut el cas del Jordi Alba, que va passar-se tres mesos en coma després de donar positiu de coronavirus, i en aquest període va tenir infeccions pulmonars greus i una lesió cerebral. A més, també hem parlat del nou projecte de l'Ajuntament de Barcelona de creació de 21 superilles a Barcelona en un període de 10 anys i hem explicat que gairebé 260.000 persones han hagut d'agafar-se una baixa laboral per coronavirus a Catalunya des de l'inici de la pandèmia.

 • Planta baixa - De què ens protegirà la vacuna contra la Covid?
  Veure vídeo

  Planta baixa - De què ens protegirà la vacuna contra la Covid?

  Al "Planta baixa" d'avui hem explicat que la web per sol·licitar ajudes per als autònoms ha rebut gairebé mig milió de sol·licituds en un matí, quan estava prevista només per a 10.000 persones, i s'ha tornat a penjar per segon dia consecutiu; hem parlat de les polèmiques dels últims dies amb Vicent Sanchis, director de TV3, i hem entrevistat Joan Ramon Laporte, professor emèrit de Farmacologia de la UAB, per parlar de la vacuna contra la Covid-19. A més, també hem parlat amb Joan Roca, xef d'El Celler de Can Roca, sobre el tancament de bars i restaurants i sobre el futur del sector.

 • Planta Baixa - Accedim a les obres de l'hospital de pandèmies d'Ayuso
  Veure vídeo

  Planta Baixa - Accedim a les obres de l'hospital de pandèmies d'Ayuso

  A "Planta baixa" hem accedit a les obres del polèmic hospital de pandèmia que s'està construint a Madrid; hem explicat que els preus dels pisos de compra a Catalunya comencen a caure i es preveu que encara ho faran més en els pròxims mesos, i hem parlat de la mala combinació de portar ulleres i mascareta. A més, hem entrevistat José Montilla, expresident de la Generalitat.

 • Planta baixa - Joe Biden té la presidència a tocar
  Veure vídeo

  Planta baixa - Joe Biden té la presidència a tocar

  Al "Planta baixa" d'avui hem explicat què opinen els joves nord-americans sobre la situació generada per la incertesa de les eleccions i quines preocupacions tenen, hem entrevistat Robert Güerri, cap de la Secció de Malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar, i hem conversat amb Gerard Padró, catedràtic d'Economia i Ciència Política de la Universitat de Yale

 • Planta baixa - Com és la ciutat de Joe Biden?
  Veure vídeo

  Planta baixa - Com és la ciutat de Joe Biden?

  A "Planta baixa" hem anat fins a Wilmington, el poble de Biden, per seguir el candidat a la presidència dels Estats Units l'endemà de les eleccions i hem entrevistat Dani Gallardo, que porta un any en presó preventiva per uns disturbis amb la policia després d'una concentració a Madrid contra la sentència del procés i que aquest divendres s'asseu al banc dels acusats. A més, hem explicat com funciona l'aplicació Radar Covid, que ja està operativa a Catalunya.

 • Planta baixa - Especial eleccions des dels Estats Units: el duel Trump-Biden
  Veure vídeo

  Planta baixa - Especial eleccions des dels Estats Units: el duel Trump-Biden

  A l'"Especial Planta baixa" d'avui des dels Estats Units hem seguit l'última hora de les eleccions amb l'anàlisi de diversos experts polítics. Hem explicat quins han estat els resultats més sorprenents als diferents estats dels EUA, hem parlat del vot llatí, que representa el 13% del total de votants nord-americans i hem parlat de la repercussió econòmica de les eleccions amb Xavier Sala-i-Martín, economista i professor de la Universitat Colúmbia. A més, hem entrevistat Jordi Vaquer, director d'Anàlisi i Previsió Global de l'Open Society Foundations.

 • Planta baixa - Obren els col·legis als EUA
  Veure vídeo

  Planta baixa - Obren els col·legis als EUA

  A "Planta baixa" hem explicat com es viu l'ambient en els centres de votació als Estats Units el dia en què obren els col·legis electorals, hem parlat amb Gerard Torrats-Espinosa, professor de Sociologia a la Universitat Colúmbia, hem acompanyat un sindicat de restauradors en un porta a porta per convèncer votants indecisos que votin Joe Biden i hem parlat amb José Andrés, cuiner i activista. A més, hem entrevistat Benito Almirante, cap del servei de malalties infeccioses de l'Hospital Vall d'Hebron.

 • Planta baixa - Qui vota Trump i qui vota Biden?
  Veure vídeo

  Planta baixa - Qui vota Trump i qui vota Biden?

  A "Planta baixa" hem analitzat l'última hora de les eleccions als Estats Units des de Washington. Quin és el perfil de votant de Donald Trump i quin és el perfil de votant de Biden? Quines diferències hi ha en els seus mítings? A més, hem parlat amb el psiquiatre Luis Rojas Marcos i hem explicat algunes de les solucions imaginatives que busquen els sectors de la restauració, la cultura o l'estètica per sobreviure a la Covid.

 • Planta baixa - Els dubtes del confinament
  Veure vídeo

  Planta baixa - Els dubtes del confinament

  Al "Planta baixa" d'avui, Sergio Delgado, subdirector de Programes de Protecció Civil, ha contestat tots els dubtes que ens heu fet arribar sobre les noves mesures aprovades pel govern de la Generalitat, com el confinament municipal de cap de setmana o el toc de queda. A més, hem explicat que 3 de cada 4 educadors i educadores socials han sentit estrès o ansietat a la feina durant la pandèmia i hem parlat amb Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, i amb Carles Pellicer, alcalde de Reus.

 • Planta baixa - Com serà el confinament perimetral?
  Veure vídeo

  Planta baixa - Com serà el confinament perimetral?

  A "Planta baixa" hem avançat l'aprovació per part del govern d'un tancament perimetral per municipis els caps de setmana, el tancament de fronteres de Catalunya amb la resta de comunitats i la cancel·lació de totes les activitats culturals i esportives, així com les extraescolars. A més, hem parlat amb Teresa Romero, única supervivent de l'Ebola a l'Estat, i hem entrevistat el director de l'Skoll Center for Social Entrepreneurship d'Oxford, Peter Drobac.

Anar al contingut