• Planta baixa - La sensibilitat química múltiple: "Tinc una malaltia que no té cura"
  Veure vídeo

  Planta baixa - La sensibilitat química múltiple: "Tinc una malaltia que no té cura"

  A "Planta baixa" hem explicat què és la sensibilitat química múltiple i hem recollit el testimoni de l'Alba, a qui aquesta malaltia ha canviat la vida. A més, hem parlat de les voreres més estretes de Catalunya, hem seguit la declaració de Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet, pel cas del consell esportiu de l'Hospitalet i hem entrevistat Joan Josep Nuet, exsecretari de la mesa del Parlament, a qui el Tribunal Suprem ha condemnat a 8 mesos d'inhabilitació i una multa de 12.000 euros per desobediència quan era membre de la mesa del Parlament.

 • Planta baixa - Només s'han cobrat el 2% de les sancions per la Covid tramitades des de l'estiu
  Veure vídeo

  Planta baixa - Només s'han cobrat el 2% de les sancions per la Covid tramitades des de l'estiu

  A "Planta baixa" hem avançat que e 98% de les multes per incomplir les restriccions Covid que ha posat el govern des de l'estiu encara no s'han cobrat i que, tot i que Salut ha contractat 300 funcionaris extra, estan col·lapsats. A més, hem parlat de l'assistència sexual, aquells que es dediquen a ajudar persones amb diversitat funcional a satisfer el seu propi plaer sexual i hem entrevistat Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona.

 • Planta baixa - Torna el confinament comarcal
  Veure vídeo

  Planta baixa - Torna el confinament comarcal

  Al "Planta baixa" d'avui hem explicat que el govern decreta el confinament comarcal a partir de divendres i que el Procicat ha aprovat tornar a restringir la mobilitat, tres setmanes després, per l'agreujament de les xifres de la pandèmia. A més, hem avançat que 7 de cada 10 malalts de Parkinson ha tingut una davallada aquest últim any de pandèmia, hem resolt els dubtes de la renda i hem entrevistat Clara Prats, investigadora BIOCOMSC1 de la UPC, i Toni Comín, vicepresident del Consell per la República.

 • Planta baixa - 38 milions de vacunes a l'agost
  Veure vídeo

  Planta baixa - 38 milions de vacunes a l'agost

  Al "Planta baixa" d'avui hem explicat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, garanteix que, amb les dosis que estan arribant, Espanya complirà el compromís d'haver vacunat el 70% de la població a finals d'agost i confirma que l'estat d'alarma acabarà el 9 de maig i que no hi haurà pròrrogues. A més, hem explicat quines seran les sancions del nou carnet per punts i hem entrevistat Robert Güerri, coordinador d'Hospitalització Covid de l'Hospital del Mar.

 • Planta baixa - Una desena d'ajuntaments estudien expropiar 531 pisos
  Veure vídeo

  Planta baixa - Una desena d'ajuntaments estudien expropiar 531 pisos

  Al "Planta baixa" d'avui hem explicat que una desena d'ajuntaments estudien expropiar 531 pisos i que la Fiscalia veu indicis d'un delicte d'apropiació indeguda en el cas de la Rosario, la dona de 97 anys desnonada per error, i trasllada el cas al jutjat d'instrucció perquè obri una investigació penal. A més, hem entrevistat Maria Neira, directora de Salut Pública i Medi Ambient de l'OMS

 • Planta baixa - El govern estudia fer passos enrere a partir del 10 d'abril
  Veure vídeo

  Planta baixa - El govern estudia fer passos enrere a partir del 10 d'abril

  Al "Planta baixa" d'avui hem avançat que el govern estudia fer passos enrere a partir del 10 d'abril vist l'empitjorament de la pandèmia i que estudia tornar al confinament comarcal, restringir horaris de bars i restaurants i establir mesures diferents segons territoris. A més, hem explicat que només un 6% dels catalans de 65 a 74 anys han rebut alguna dosi, el grup d'edat més desprotegit, i hem entrevistat Yanis Varoufakis, economista i exministre de Finances grec.

 • Planta baixa - El segon ple d'investidura al Parlament
  Veure vídeo

  Planta baixa - El segon ple d'investidura al Parlament

  Al "Planta baixa" d'avui hem seguit en directe els discursos del segon ple d'investidura al Parlament de Catalunya i hem explicat el cas de Núria Busquet, que té una filla de 13 anys amb TCA i denuncia la manca de tractaments públics per als trastorns de conducta alimentària per a menors de 16 anys.

 • Planta baixa - Junts mantindrà l'abstenció en la segona votació de la investidura d'Aragonès
  Veure vídeo

  Planta baixa - Junts mantindrà l'abstenció en la segona votació de la investidura d'Aragonès

  A "Planta baixa" hem explicat que l'executiva de Junts per Catalunya ha decidit mantenir l'abstenció en la segona votació de la investidura de Pere Aragonès. A més, hem parlat de què es pot fer i què no per Setmana Santa i hem explicat el cas de la Mariví Lorenzo, que fa un any que no surt de casa perquè té una malaltia pulmonar severa i un contagi per Covid posaria en risc la seva vida.

 • Planta baixa - Pla d'investidura al Parlament
  Veure vídeo

  Planta baixa - Pla d'investidura al Parlament

  Al "Planta baixa" d'avui hem seguit en directe els discursos del ple d'investidura al Parlament de Catalunya i hem explicat quin serà el calendari a partir d'ara.

 • "Planta baixa" - Aval de la CUP a l'acord amb ERC
  Veure vídeo

  "Planta baixa" - Aval de la CUP a l'acord amb ERC

  A "Planta baixa" hem avançat que la CUP avala l'acord amb ERC i donarà suport a la investidura de Pere Aragonès. També hem explicat que a la Rosario Bravo, de 97 anys i a qui van desnonar i buidar el pis per error, encara no li han tornat res del que es van endur un mes després. A més, hem entrevistat Salvador Illa, president del grup parlamentari del PSC.

 • Planta baixa - Agorafòbia: "Tenia por de morir-me i de perdre el control"
  Veure vídeo

  Planta baixa - Agorafòbia: "Tenia por de morir-me i de perdre el control"

  A "Planta baixa" hem explicat què és l'agorafòbia, un trastorn d'ansietat que fa que les persones que el pateixen se sentin insegures, sense escapatòria, sense control, i hem recollit el testimoni de la Gemma, que no entenia què li passava fins que va poder posar nom als seus fantasmes. A més, hem explicat que les persones que tenen algun tipus de discapacitat s'han d'esperar fins a un any per rebre la primera visita.

 • Planta baixa - 15 dies més de restriccions
  Veure vídeo

  Planta baixa - 15 dies més de restriccions

  A "Planta baixa" hem avançat que el govern mantindrà les restriccions 15 dies més, fins a l'11 d'abril, i que, per Setmana Santa, els restaurants continuaran tancats a l'hora de sopar, però es permetrà la mobilitat en bombolla per tot Catalunya. Ens ho ha explicat Marc Ramentol, secretari general de Salut, amb qui també hem parlat de l'evolució de la pandèmia i del procés de vacunació. A més, hem explicat que l'intercanvi d'un sostre per favors sexuals és una situació habitual per a les dones que dormen al carrer a Barcelona.

 • Planta baixa - Policies investigats per les intervencions en les protestes postsentència
  Veure vídeo

  Planta baixa - Policies investigats per les intervencions en les protestes postsentència

  Al "Planta baixa" d'avui hem explicat que almenys 32 mossos d'esquadra i 6 agents de la policia espanyola estan sent investigats per les intervencions que van fer l'octubre del 2019 en les protestes en contra de la sentència del judici del procés. A més, hem parlat dels problemes psicològics de la pandèmia amb Guillermo Fouce, president de Psicologia sense Fronteres, i hem entrevistat Eulàlia Reguant, CUP-G, i Carlos Carrizosa, Cs.

 • Planta baixa - Desconfinament per territoris: què passaria a la teva comarca?
  Veure vídeo

  Planta baixa - Desconfinament per territoris: què passaria a la teva comarca?

  A "Planta baixa" hem explicat que el govern estudia afluixar restriccions a aquells territoris amb millors indicadors de la pandèmia i hem parlat que hi ha persones, les no binàries, que voldrien flexionar amb la "i" adjectius, substantius i determinants en català. A més, hem entrevistat Miquel Sàmper, conseller d'Interior.

 • Planta baixa - 3.000 falsos autònoms més durant aquest any de pandèmia
  Veure vídeo

  Planta baixa - 3.000 falsos autònoms més durant aquest any de pandèmia

  Al "Planta baixa" d'avui hem explicat que creix en gairebé 3.000 el nombre de falsos autònoms durant aquest any de pandèmia a Catalunya, segons la UGT, i hem conegut el cas del Mamadou. A més, hem seguit la mobilització del sector del taxi i hem entrevistat Pepa Bueno, periodista, per parlar del seu llibre "Vidas arrebatadas", en què narra la història de dos orfes d'ETA.

Anar al contingut