L'equip de "Planta baixa"
L'equip de "Planta baixa"

"Planta baixa" és un magazín d'actualitat social i política que s'emet a TV3 d'11.50 a 13.55, de dilluns a divendres, amb reporters al carrer, moltes connexions, sense tertúlies i amb públic al plató. Tota una generació nova de periodistes s'ha estrenat a la televisió per aportar-hi un punt de vista jove, inèdit i modern del que passa a Catalunya.

El programa s'emet en directe des d'un plató de TV3, convertit en un pis de planta baixa. Al menjador, s'hi analitzen les notícies més importants del migdia. A la sala d'estar, els temes d'interès social d'investigació pròpia. A la cuina, quatre periodistes especialitzats hi expliquen històries de medi ambient, feminisme, ciutadania, vida digital, etc. I el traster és l'espai per a la reflexió, des d'on aporten la seva visió del món noms destacats del periodisme i de la universitat.

"Planta baixa" és un programa del Departament d'Entreteniment i Culturals, produït per TV3 en col·laboració amb La Manchester, dirigit per Ricard Ustrell i Xavi Rossinyol, i subdirigit per Maiol Roger. Pel plató, hi passen cada dia Cristina Solias, Xavi Canalias, Jordi Asturgó, Berta Torrades i Bea Duodu. Fora del plató, cobrint la informació política, hi ha Dani Sánchez Ubart i Sandra Castells, i Tania Tapia, des de Madrid. Bàrbara Sedó i Edgar Sapiña seran els reporters dels temes socials. Completen la redacció Ricard Llenas, Xènia Santigosa i Marc Güell (guió), i Judith Arnalot i Abundi Bordera (web i xarxes socials).

Anar al contingut