"Planta baixa" és un magazín d'actualitat social i política que s'emet a TV3d'11.00 a 13.55, de dilluns a divendres, amb reporters al carrer, moltes connexions i espais de reflexió i investigació. 

Cada dia, el programa arrenca amb una mirada pròpia del matí, i la secció "Els especialistes", que asseu en grans butaques periodistes experts en diferents àrees: política, els dilluns, amb Toni Aira, Magda Bandera i Aida Martori; televisió, els dimarts, amb Víctor Amela, Mariola Cubells i Santi Villas; successos, els dimecres, amb Rebeca Carranco, Toni Muñoz i Anna Punsí; relacions humanes, els dijous, amb Elena Crespi, Llucia Ramis i Cristina Sánchez-Miret, i societat, els divendres, amb Carlos Márquez, Jessica Mouzo i Llucia Ramis.

L'exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena, la neurobiòloga Mara Dierssen, el doctor en filosofia Jordi Graupera i la periodista especialitzada en gènere Anna Pacheco, entre d'altres, són els nous veïns de la "Planta baixa". Hi continuen sent els periodistes Carles Francino, Antoni Bassas i Agnès Marquès, que encapçalen una nòmina de professionals de la informació amb mirada pròpia. I hi fan una secció la filòsofa Marina Garcés, que busca els angles cecs de la vida, i la cantant i activista Yolanda Sey, que té oberta una bústia de desigualtats.

"Planta baixa" és un programa del Departament d'Entreteniment i Culturals, produït per TV3 en col·laboració amb La Manchester, dirigit per Ricard Ustrell i Xavi Rossinyol, i subdirigit per Maiol Roger. Pel plató, hi passen cada dia Cristina Solias, Xavi Canalias, Jordi Asturgó, Berta Torrades i Dani Sánchez Ugart. Fora del plató, cobrint la informació política, hi ha Pol Foradada i Jordina Arnau, i Tania Tapia, des de Madrid. Bàrbara Sedó, Sandra Castells, Bea Duodu i Edgar Sapiña seran els reporters dels temes socials. Completen la redacció Ricard Llenas, Xènia Santigosa i Marc Güell (guió), i Judith Arnalot i Abundi Bordera (web i xarxes socials).

Anar al contingut