Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
El truc per saber quina és la talla adequada, a "Planta baixa"

Portar sostenidors és perillós?

Un estudi afirma que és millor no portar sostenidor que portar-ne d'una talla equivocada

TEMA:
Consum

En els últims anys s'ha estès el moviment "Braless", que reclama que les dones deixin de portar sostenidors. Ja en els anys 70, diversos grups feministes es van mostrar en contra del que consideraven una "opressió al seu cos" per complir amb els cànons estètics marcats pel patriarcat. Però, al darrere també hi ha un argument sobre la comoditat: moltes dones, el primer que fan quan arriben a casa és treure's el sostenidor.

 

El gran problema: no saber la talla

Un estudi fet per una gran marca de llenceria, Woman Secret, diu que el 80% de les dones no tria bé la seva talla i afirma que és millor no portar sostenidor que portar-ne un d'una talla equivocada.

Una talla massa petita comprimeix i dificulta respirar. Una massa grossa no permet que la peça compleixi la seva feina, que teòricament és la de repartir el pes de la mama entre els músculs del pectoral i l'esquena.

Un truc per saber si la talla és adequada és, un cop posat, col·locar un dit al sostenidor, i si està massa comprimit o hi sobra espai la talla no és la correcta.

 

 

Segons l'expert en patologia mamària Miquel Prats de Puig, "el sostenidor no provoca cap dany, excepte si s'utilitza una talla que no és". De fet, en alguns casos, com quan la dona té un dolor a les mames de qualsevol tipus, "el sostenidor pot ser fins i tot terapèutic i beneficiós", assegura Prats de Puig.

També recomana que cada persona valori si li és còmode o no portar-ne. "A partir d'una edat, el pit es desinfla i cau avall, i pot ser que ja no sigui necessari portar sostenidor, perquè deixa de fer la funció de sostenir", assenyala.

 

Els sostenidors tenen data de caducitat

Els especialistes asseguren també que si no es van renovant perden la seva funcionalitat, perquè el material va cedint. Molts fabricants indiquen quantes rentades aguanten, tenint en compte que són roba delicada i s'hauria de netejar com a tal. La recomanació és netejar-los després de cada 3 usos.

ARXIVAT A:
Consum
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut