Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Vicent Sanchis i en Peyu, a "Planta baixa"

Polèmica per un gag del "Bricoheroes": masclisme o irreverència?

El director de TV3 Vicent Sanchis ha donat resposta a "Planta baixa" a en Peyu, que va publicar a Twitter una part d'un gag eliminat de "Bricoheroes", i va qualificar la supressió de "censura". També hem sentit la rèplica d'en Peyu

TEMA:
Televisió

Un gag de la tercera temporada de "Bricoheroes", que es va estrenar ahir al canal de YouTube de TV3, ha causat una tempesta de reaccions sobre els límits de l'humor i la llibertat d'expressió. TV3 va decidir no incloure en el primer capítol una frase en què en Peyu deia que si fos ric li agradaria "que l'hi xupés Letícia Ortiz". En Peyu va obrir un fil a Twitter per denunciar que considerava que era "censura".

 

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha justificat a "Planta baixa" la decisió de no incloure aquest fragment en el capítol argumentant:

Jo crec que es pot fer ironia sobre tot. Ara, quan la ironia és agafar una dona i dir que vols que te la xupi o la seva filla que és menor, aquí sí que podem marcar uns límits, que són els que hem marcat. I això no crec que sigui censura, és una qüestió de debat de quins són els límits de continguts en una televisió pública.

 

 

En Peyu també ha explicat altres casos en què van fer cas de les indicacions de TV3 quan algun gag podia comportar problemes legals, com ara la incitació a la violència. L'humorista, en tot cas, ha defensat el seu esquetx:

"Un programa d'humor no és una línia editorial. Ni el que diuen els seus personatges és el que pensen els seus personatges. Al que ens dediquem els humoristes és a això: exposar una cosa que està passant, per denunciar-la i que la gent es pregunti què està passant."

 

A les xarxes, veus a favor i en contra de la decisió de TV3. Una d'elles, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, que ha lamentat que els humoristes hagin presentat el gag com a irreverent recorrent "al masclisme de tota la vida":

 

 

 

ARXIVAT A:
Televisió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut