"No suporto els meus veïns": les queixes més habituals
Fer massa soroll i desentendre's de la comunitat són algunes de les disputes veïnals més habituals
"No suporto els meus veïns": les queixes més habituals
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Problemes veïnals, a "La bústia" de "Planta baixa"

"No suporto els meus veïns": les queixes més habituals

Fer massa soroll i desentendre's de la comunitat són algunes de les disputes veïnals més habituals

Soroll, places de pàrquing i obres. Són algunes de les qüestions que generen més disputes veïnals, que dificulten la convivència. I ara, que passem més temps a casa, han augmentat les enganxades entre veïns.

  • "Un tema d'educació i convivència"

Avui, a "La bústia" de "Planta baixa", de la mà de Yolanda Sey, hem resolt algunes de les queixes que ens han enviat amb la veu experta del Josep Maria Aguilà, assessor jurídic del Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona.

 
 

"És un tema d'educació. Però hi ha gent que té la pell molt fina, que no suporta res", admet Aguilà. No obstant això, si veritablement aquesta molèstia és insuportable, el jurista cita un article de la llei de propietat horitzontal: "Ningú ha de ser obligat a suportar una activitat molesta, nociva, insalubre, il·lícita o immoral". Cal, però, demostrar-ho.

 

Els administradors no poden fer res davant d'una persona que aparca el seu vehicle envaint la plaça d'un altre usuari. Són els veïns els qui han d'intentar arreglar-ho de manera pacífica, sense recórrer (esclar) a actes vandàlics.

 

Dins de casa teva, pots fer les obres de decoració que tu vulguis, sense haver de demanar autorització. Enrajolar la cuina, per exemple. El que no pots fer són obres estructurals: tirar parets. Per a això, cal el consentiment de la comunitat.

Llevat que sigui una obra d'urgència, l'horari permès per fer obres a casa és de 8.00 hores a les 17.00. I els dissabtes, fins a les 12 del migdia.

A "La bústia" de "Planta baixa", cada setmana recollim situacions injustes o de desigualtat. Contacteu-nos a través del telèfon del programa, 638 81 39 90, o a través del nostre compte de Twitter.

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut