Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
El llenguatge sexual i els infants, a "Planta baixa"

"No es diu patata, es diu vulva": com ens hem de referir als genitals quan en parlem amb la canalla?

Parleu dels genitals amb eufemismes amb la canalla? Elena Crespi, psicòloga i sexòloga, ens ha explicat a "Planta baixa" que "s'han de dir les coses pel seu nom"

Sovint, quan parlem dels genitals amb la canalla utilitzem eufemismes per a referir-nos-hi. D'això en parla un article del portal Criar.cat:

"Ja en el canvi de bolquers, en la higiene o en moments i espais de nuesa hem d'utilitzar el nom apropiat per cada part: el gland, el prepuci, el frenet, els testicles; el clítoris, la vulva, l'himen, la vagina."

En l'article es defensa la importància de posar nom a totes les parts del cos perquè els infants en puguin parlar amb normalitat quan ho necessitin, però això ha provocat diverses reaccions a les xarxes i també als mitjans.

L'escriptora Empar Moliner, en un article al diari Ara considera que no s'ha de parlar de segons quins conceptes sexuals als infants.

"Mai he estat partidària de dir que el gos és un "bub-bub" i el cotxe un "burrum-burrum", però tampoc li vaig parlar a la meva filla de P5 de l'himen, perquè l'himen, com el fetge, em semblava un concepte complicat. Ho vaig deixar per més endavant."

Elena Crespi, psicòloga i sexòloga, ens ha explicat avui a "Planta baixa" que "entre les expertes en salut i educació sexual hi ha un gran consens a dir les coses pel seu nom".

 

 

La sexualitat, encara un tabú social

"A la mà n'hi diem mà, però als genitals no els anomenem pel seu nom, i això deixa evident que encara continua sent un tema tabú" diu Crespi. Segons la sexòloga, estem acostumats a censurar o amagar tot el que tingui a veure amb els genitals.

"Hi ha moltes noies que em trobo a la consulta que no saben què tenen entre les cames."

Assegura que el més important és que s'expliqui com són els genitals, com es renten i com es protegeixen, no tant el nom que li posem. Tot i que explica que, "en donar-li el nom que toca, li donem la mateixa importància que a la resta de parts del cos que anomenem amb el nom que tenen".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut