Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
L'ajuda alimentària, a "Planta baixa"

Més de 700 persones es queden sense l'ajuda del banc d'aliments a Barcelona

Diversos bancs d'aliments de Barcelona han alertat de dificultats per atendre nous usuaris

Més de 700 persones es quedaran a partir del 21 de novembre sense l'ajuda del banc d'aliments a Barcelona. La Fundació Indali, que és qui atén aquests veïns, tancarà aquest servei. L'entitat el va començar a oferir coincidint amb l'esclat de la pandèmia i amb l'objectiu que fos temporal.

L'Ajuntament derivava desenes d'usuaris a aquest servei. Ara el consistori assegura que tothom que ho necessiti rebrà ajuda. El tancament d'Indali arriba en un context en què diversos bancs d'aliments de Barcelona fa mesos que alerten que tenen dificultats per atendre nous usuaris.

L'esclat de la pandèmia va suposar el 2020 un increment sense precedents de les ajudes alimentàries a Barcelona. Fins a 50.000 persones van rebre ajuda alimentària de l'Ajuntament de Barcelona. El consistori va tramitar 28.000 ajudes, mentre que el 2019 en van ser 7.700.

A més, la inversió en ajudes alimentàries va passar d'1,26 a 6,46 milions entre el 2019 i el 2020. També van créixer els àpats entregats en menjadors socials. Se'n van servir a 17.500 persones, un 16% més que l'any anterior.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut