Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Màxim Huerta, a "Planta baixa"

Màxim Huerta: "He perdut l'autoestima"

"Planta baixa" ha conversat amb l'escriptor i presentador de televisió tres anys i mig després que dimitís com a ministre de Cultura i Esports

Va ser un dels fitxatges més mediàtics del primer govern de Pedro Sánchez el 2018 i, també, el ministre més breu de l'executiu sorgit arran de la moció de censura.

Màxim Huerta va estar només set dies al capdavant del ministeri i va dimitir arran que es fes públic que havia estat multat per Hisenda per haver defraudat 218.000 € entre el 2006 i el 2008.

En l'entrevista que li ha fet Ricard Ustrell, Màxim Huerta ha tornat a reivindicar la seva innocència i ha assegurat que es tractava d'una "sanció administrativa pagada".

L'actual presentador de la televisió pública valenciana s'ha mostrat dolgut pel tractament que va rebre en la seva etapa de ministre. Assegura que va dimitir perquè no va sentir "ni una veu de suport" dins el govern, i que Pedro Sánchez no li va trucar en tot el dia després de presentar la dimissió.

 

 

A més, també ha explicat que "no tornaria a dir les mateixes paraules" en el discurs de dimissió, afirma que s'ha quedat "amb ganes de cremar".

També lamenta que hi havia "una cua de gent que no havia ni pagat [les sancions d'Hisenda], com Pedro Duque", i que no els va passar res:

"Com no has d'entrar en depressió si veus que el suport arriba als altres, tant pels mitjans com pel govern, i a tu no?"

L'agost del mateix any, Pedro Sánchez li va trucar per oferir-li un càrrec, però el va rebutjar, i ara assegura que està "content" de no haver acceptat aquesta oferta laboral.

 

 

Màxim Huerta, que a banda de presentador de televisió és escriptor, ja té llesta una novel·la escrita sobre l'etapa al govern espanyol, però per ara no té previst publicar-la.

Les conseqüències del seu pas pel ministeri

Després de la dimissió, Màxim Huerta es va refugiar al seu poble natal amb la seva mare i ha hagut d'estar en tractament psicològic i psiquiàtric.

"Ho he passat fatal i ho continuo passant fatal. He perdut l'autoestima i encara no l'he recuperada. He tornat a ser el xiquet que pregunta si el que fa està bé."

Tot i això, assegura que la seva mare –que des del principi li va desaconsellar que acceptés el càrrec de ministre- ho ha passat pitjor. De fet, explica que ella "ha enviat a la merda alguns que han trucat a casa".

 

 

Des del seu nomenament com a ministre, Màxim Huerta es va convertir en el blanc de molts mitjans de comunicació, així com d'alguns partits polítics a l'oposició.

"Em va trucar María Teresa Fernández de la Vega i em va dir: 'T'ha tocat a tu. Tranquil, no ho llegeixis tot, t'ha tocat a tu.'"

Atribueix aquesta campanya de desprestigi al seu pas per la televisió i que era un "element fàcil" per atacar el nou govern sorgit de la moció de censura.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut