Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Llars de criança vs. escoles bressol

Mares de dia: "Nosaltres no ens considerem cangurs"

Les llars de criança no estan regulades i generen suspicàcies a les escoles bressol

A Catalunya, hi ha un centenar de llars de criança des de fa uns 10 anys. Es tracta d'una alternativa a les llars d'infants en què els nens van a casa d'una "mare de dia", una professional amb titulació (Educació Infantil, Pedagogia, Psicopedagogia...) que, diuen, acompanya emocionalment els nens.

Un equip de "Planta Baixa" ha conegut la llar de criança de Noemí Duran, que a més de mare de dia és la presidenta de l'Associació Llars de Criança.

 

 

Les llars de criança fa anys que reclamen a la Generalitat que les reguli. El 2017, es va redactar un decret que mai s'ha arribat a aprovar i ha quedat en un calaix. El document recollia els requisits per muntar una llar de criança.

Segons l'esborrany, les mares de dia han de tenir titulació, han de disposar d'una casa de com a mínim 70 metres quadrats amb dues habitacions, com a màxim poden acollir quatre criatures, no poden cuinar i han de presentar un projecte socioeducatiu.

Des del Departament de Drets Socials asseguren que, amb l'entrada del nou equip, estan valorant i estudiant el decret, i no tenen més informació.

A "Planta Baixa" hem tingut un cara a cara entre Elisenda Jardí, coordinadora de l'Associació Llars de Criança, i Rut Baqués, portaveu de l'Associació Catalans de Llars d'Infants. Baqués ha volgut deixar clar que una llar de criança no és un centre educatiu, i no és igual de segura.

 

 

Jardí, per la seva banda, ha emplaçat l'administració a regular l'activitat de les mares de dia i ha assegurat que les famílies que confien en elles estan al cas que encara no hi ha una regulació aprovada.

 

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut