Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
L'experiència de Sara Barrera, a "Planta baixa"

L'odissea de les mares solteres: mig any per tramitar el carnet de família monoparental

La Generalitat admet que hi ha hagut un tap administratiu per aconseguir el carnet de família monoparental, imprescindible per rebre les ajudes

La periodista Sara Barrera fa just un mes que ha tingut una criatura. És mare soltera i a "Planta baixa" denuncia l'odissea administrativa amb què s'està trobant:

"Et penses que vius en una societat moderna que està preparada per tenir maternitats dissidents, però has de ser valenta i armar-te de paciència per les traves burocràtiques que et trobes."


A més, Barrera denuncia: "Les mares solteres tenen només 16 setmanes de permís de maternitat i no poden acumular les que tocarien en cas que hi hagués un altre progenitor tret que ho denunciïn."

 

Tap burocràtic

Fonts del Departament de Drets Socials admeten els retards de fins a sis mesos per aconseguir el carnet de família monoparental i ho atribueixen als endarreriments que s'arrosseguen des de la pandèmia. Un carnet que és imprescindible per accedir a les ajudes per a l'escola, l'habitatge o el transport públic.

 

 

La Generalitat diu que treballa contra rellotge per agilitzar els tràmits i que està elaborant un nou model de sol·licitud, més intuïtiu, que detalli la documentació específica que cal adjuntar segons les característiques de la unitat familiar. Davant el tap burocràtic que hi ha, el Departament està prioritzant totes aquelles persones que fan constar que tenen algun tràmit/bonificació pendent, sobretot si són famílies vulnerables i estan pendents que els renovin el bo social de la llum o les beques menjador.


A Catalunya, segons les estadístiques oficials, hi ha 347.900 famílies monoparentals i 9 de cada 10 estan formades per una dona i el seu fill. Les causes de la monoparentalitat poden ser diverses: perquè la mare ha decidit ser mare en solitari; perquè el pare biològic no ha reconegut aquest fill, o no se'n fa càrrec; perquè els pares estan separats o divorciats (sense custòdia compartida), o per viduïtat. Una realitat que ha anat en augment en els últims anys.

ARXIVAT A:
Família
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut