Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
L'infart en dones, a "Planta baixa"

L'infart en dones, més mortal: quins són els símptomes?

Els símptomes d'un atac de cor són els mateixos en homes que en dones? Quin dels dos sexes té més risc de morir quan en té un? Al "Planta baixa" d'avui hem recollit el testimoni de la Susanna, que va tenir un infart amb 41 anys

TEMA:
Salut

Les dones que tenen un atac de cor tenen més risc de morir que els homes, però se'n parla menys. Segons un estudi de l'Hospital Vall d'Hebron, la taxa de mortalitat és d'un 18% en dones i un 9% en homes.

Però per què passa això? La diferència es deu a factors socials: les dones triguen més a anar a l'hospital quan tenen un infart. Aguanten més el dolor que els homes, minimitzen els símptomes i esperen que passin. A més, moltes vegades confonen els símptomes amb l'ansietat.

Quins són els símptomes de l'infart en les dones?

És important saber identificar els símptomes de l'infart a temps perquè, quan es té un atac de cor, cada minut compta i és clau per poder sobreviure.

Com els homes, les dones també poden notar dolor al pit, però també poden notar altres símptomes menys coneguts. Els principals són el mareig, el cansament, la sudoració excessiva, la sensació de falta d'aire, les nàusees i els vòmits.

Aquesta sensació de mareig i de cansament és el que va sentir la Susana, que va tenir un atac de cor quan tenia 41 anys. S'acabava de morir la seva mare i relacionava els símptomes amb la situació que estava vivint, i va ser el seu pare qui va haver-la de convèncer perquè anés a l'hospital.

 

 

A "Planta baixa" hem parlat amb la doctora Antonia Sambola, cardiòloga a l'Hospital Vall d'Hebron i experta en la salut cardiovascular de la dona, que ens ha explicat que és molt difícil distingir entre un atac de cor i un atac d'ansietat:

"Els símptomes són molt semblants. L'única forma de saber-ho amb seguretat és fent-se un electrocardiograma."

Què hem de fer si creiem que estem tenint un infart?

Sambola ha explicat: "No es recomana anar a l'hospital en cotxe ni en transport públic". El que hem de fer és seure i trucar immediatament al servei d'urgències:

 

 

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut