Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Una unitat fantasma al Broggi, a "Planta baixa"

L'Hospital Moisès Broggi no atén les pacients afectades per fibromiàlgia

Una quarantena d'afectades denuncien desatenció mèdica des de fa anys, molt abans de la pandèmia

TEMA:
Salut

La Sandra Navarro pateix fibromiàlgia des de fa 10 anys. Fins al 2019, es visitava a l'Hospital del Mar. Fa dos anys, però, la van derivar a la Unitat del Dolor de l'Hospital Moisès Broggi. Des d'aleshores, no ha aconseguit que la visitin ni una sola vegada.

 

 

I ella no és l'única. Una quarantena de dones, la majoria aplegades a l'Associació d'Afectades per la Fibromiàlgia a Sant Joan Despí, denuncien situacions semblants. Visites presencials que no s'arriben a produir mai i un seguiment mèdic que consisteix, amb sort, en alguna trucada esporàdica d'algun especialista.

 

Empitjorament de la salut de les pacients

Aquesta desatenció mèdica fa empitjorar la salut de les afectades. Això li ha passat a la Sandra Navarro, que en els últims mesos ha desenvolupat malalties associades a la fibromiàlgia que ella atribueix a l'abandonament mèdic que, diu, pateix des de fa dos anys. Denuncia també que com que el dolor de les afectades per fibromiàlgia ni es veu ni es pot mesurar, moltes vegades queda invisibilitzat.

 

 

Davant d'aquestes acusacions, el Departament de Salut assegura haver complert el compromís que va adquirir el 2016 d'avaluar el funcionament de la Unitat de Sensibilització Central cada 3 anys. Assegura haver-ho fet, tot i que no especifica en quin moment. I pel que fa a l'autoavaluació que anualment ha de fer el mateix hospital, assegura que el Moisès Broggi ho ha fet, però no ha volgut especificar quin ha estat el resultat.

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut