L'exèrcit vota Vox
A les principals seus o bases de l'exèrcit a Catalunya, el partit d'ultradreta va treure el 14F el doble de vots (15,1%) que la mitjana del conjunt del país (7,7%)
L'exèrcit vota Vox
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Els vincles entre l'exèrcit i la ultradreta, a "Planta baixa"

L'exèrcit vota Vox

A les principals seus o bases de l'exèrcit a Catalunya, el partit d'ultradreta va treure el 14F el doble de vots (15,1%) que la mitjana del conjunt del país (7,7%)

Pol Foradada
TEMA:
Vox

En els últims mesos hem vist vídeos de personal de l'exèrcit fent càntics feixistes o hem llegit xats de militars en actiu on es parla d'"afusellar 26 milions d'espanyols", però el 14F ens ha deixat una altra prova dels vincles entre l'exèrcit i la ultradreta: els militars voten Vox.


Només cal repassar els resultats als districtes militars on hi ha seus o casernes militars a Catalunya. En aquelles meses s'hi van comptar el doble de vots que a la resta de meses de Catalunya.

 

 

Per exemple, a Barcelona, a la residència militar de Pedralbes, Vox va obtenir el 19,9% dels vots i va ser la força més votada en aquella zona al voltant del carrer Capità Arenas. Una mica més amunt, a la caserna del Bruc, la llista d'Ignacio Garriga també va superar el 19% dels vots, quasi el triple que la mitjana de la capital catalana, que amb prou feines va superar el 7%.
A la resta de Catalunya, a la Base Militar de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà), la ultradreta també va obtenir 1 de cada 5 vots, mentre que a l'Acadèmia de Suboficials de Talarn, Vox va treure un 9%. En aquest cas, més que triplica la mitjana de la comarca: al conjunt del Pallars Jussà Vox no va arribar al 3% dels suports.

 

Això pel que fa a l'exèrcit, però si ens fixem en la Guàrdia Civil (cos policial d'origen militar) ens trobem que passa el mateix. A la Comandància de Barcelona (a Sant Andreu de la Barca, al Baix Llobregat), Vox va superar el 28% dels vots (el triple que al conjunt de la comarca).

 

També al districte electoral de la Comandància de Lleida Vox va ser segona força amb més d'un 20% dels vots, mentre que a Girona també va tenir uns resultats que més que doblaven la mitjana de la ciutat. Només a Tarragona (amb un 12%) el resultat de Vox on hi ha la Comandància de la Guàrdia Civil va ser similar a la resta del municipi.

ARXIVAT A:
Vox

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut