L'exèrcit vota Vox
A les principals seus o bases de l'exèrcit a Catalunya, el partit d'ultradreta va treure el 14F el doble de vots (15,1%) que la mitjana del conjunt del país (7,7%)
L'exèrcit vota Vox
Els vincles entre l'exèrcit i la ultradreta, a "Planta baixa"

L'exèrcit vota Vox

A les principals seus o bases de l'exèrcit a Catalunya, el partit d'ultradreta va treure el 14F el doble de vots (15,1%) que la mitjana del conjunt del país (7,7%)

Pol Foradada
TEMA:
Vox
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

En els últims mesos hem vist vídeos de personal de l'exèrcit fent càntics feixistes o hem llegit xats de militars en actiu on es parla d'"afusellar 26 milions d'espanyols", però el 14F ens ha deixat una altra prova dels vincles entre l'exèrcit i la ultradreta: els militars voten Vox.


Només cal repassar els resultats als districtes militars on hi ha seus o casernes militars a Catalunya. En aquelles meses s'hi van comptar el doble de vots que a la resta de meses de Catalunya.

 

 

Per exemple, a Barcelona, a la residència militar de Pedralbes, Vox va obtenir el 19,9% dels vots i va ser la força més votada en aquella zona al voltant del carrer Capità Arenas. Una mica més amunt, a la caserna del Bruc, la llista d'Ignacio Garriga també va superar el 19% dels vots, quasi el triple que la mitjana de la capital catalana, que amb prou feines va superar el 7%.
A la resta de Catalunya, a la Base Militar de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà), la ultradreta també va obtenir 1 de cada 5 vots, mentre que a l'Acadèmia de Suboficials de Talarn, Vox va treure un 9%. En aquest cas, més que triplica la mitjana de la comarca: al conjunt del Pallars Jussà Vox no va arribar al 3% dels suports.

 

Això pel que fa a l'exèrcit, però si ens fixem en la Guàrdia Civil (cos policial d'origen militar) ens trobem que passa el mateix. A la Comandància de Barcelona (a Sant Andreu de la Barca, al Baix Llobregat), Vox va superar el 28% dels vots (el triple que al conjunt de la comarca).

 

També al districte electoral de la Comandància de Lleida Vox va ser segona força amb més d'un 20% dels vots, mentre que a Girona també va tenir uns resultats que més que doblaven la mitjana de la ciutat. Només a Tarragona (amb un 12%) el resultat de Vox on hi ha la Comandància de la Guàrdia Civil va ser similar a la resta del municipi.

ARXIVAT A:
Vox

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut