Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
La prohibició de les autoinseminacions a domicili, a "Planta baixa"

L'esperma a domicili, de nou fora de la llei

El govern espanyol està a punt de reformar la llei de reproducció assistida, però no permetrà la inseminació a casa. Una pràctica que, tot i ser il·legal, s'ha estat fent durant anys a Espanya

Entrar a la pàgina web d'un banc d'esperma, escollir el donant, rebre a casa la mostra i fer-se una autoinseminació. Centenars de dones s'han quedat embarassades amb aquesta pràctica.

La llei espanyola, però, estableix que les inseminacions només es podran fer en centres sanitaris autoritzats i que en cap cas la receptora podrà conèixer la identitat del donant. La nova llei que prepara el Ministeri de Sanitat tanca de nou la porta a les autoinseminacions a domicili.

En els últims 15 anys les clíniques de fertilitat s'han més que doblat. La maternitat arriba cada vegada més tard, i com que la fertilitat va estretament lligada a l'edat, cada vegada hi ha més dones amb problemes en aquest sentit.

Tant és així, que la reproducció assistida s'ha convertit en molts casos en l'única via per concebre un fill. "Planta Baixa" posa sobre la taula el debat: cal posar límits a la reproducció assistida?

Aquests límits exclouen les dones amb menys recursos econòmics? La ginecòloga i advocada Raquel Tulleuda assegura que la revisió és necessària.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut