Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
El negoci dels testos d'antígens, a "Planta baixa"

Les farmàcies catalanes facturen més de 27 milions d'euros en testos d'antígens

Des de l'esclat d'òmicron, les farmàcies catalanes facturen més de 27 milions d'euros venent testos d'antígens

TEMA:
Covid-19

Són dades que la principal consultora del sector, IQVIA, que ha avançat a "Planta baixa": des de finals de novembre fins a principis de gener les farmàcies catalanes van facturar 27.218.579 euros només amb la venda d'antígens.

En el conjunt de l'Estat, la xifra puja als gairebé 147 milions d'euros. La venda d'antígens es va disparar sobretot l'última setmana de l'any i això es va traduir en una forta pujada de preus fins al punt que costava trobar testos en algunes farmàcies.

El sector farmacèutic recorda que van demanar la regulació dels preus i atribueix aquest volum de facturació a l'alta demanda i a l'encariment dels preus per part dels proveïdors.

 

 

El boom de les FFP2

La nova variant òmicron també ha disparat la venda de mascaretes FFP2, que s'ha duplicat en l'últim mes. En concret, el mes de desembre les vendes han augmentat un 126% respecte al mes anterior.

Un augment que s'explica, principalment, per la por al contagi al estar davant d'una variant molt més contagiosa. Els experts recorden que les FFP2 són més cares que les quirúrgiques i protegeixen més.

ARXIVAT A:
Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut