Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Els consells de l'Alba Alfageme, a "Planta baixa"

Les 6 claus per afrontar una infidelitat

La psicòloga Alba Alfageme ens explica com actuar quan arriba una infidelitat a la parella

TEMA:
Salut

Aquesta setmana la separació d'Iñaki Urdangarin i Cristina de Borbó ha fet que molts mitjans parlin d'infidelitat. La psicòloga i professora de la UB, Alba Alfageme, ha assegurat a "Planta baixa" que és més normal del que ens pensem: el 50% d'homes i el 50% de dones són o han estat infidels, segons un estudi. 

 

 

La fidelitat és un contracte social, no és natural i cal voluntat i pacte entre la parella. I de fet, el 60% de les parelles es divorcien quan saben que l'altre ha tingut una aventura

Les 6 claus per afrontar una infidelitat

El carpe diem i el "només es viu un cop" porta a la confrontació en la parella. Alfageme explica que cal paciència, cura i treballar dia a dia cada relació i el concepte d'amor. Ens ha donat 6 consells per encarar-ho:

1. No actuar en calent. És millor fer-hi front després de tenir un temps per reflexionar i apaivagar les emocions.

2. Deixar enrere la culpabilitat. Quan es descobreix una infidelitat, acaba afectant directament l'autoestima de l'afectat, que se sent traïcionat i es pregunta què ha fet malament. S'ha d'intentar evitar aquest sentiment de culpa perquè pot ser molt destructiu.  

3. L'acceptació és bàsica. Acceptar el que ha passat i aclarir les coses és un pas imprescindible per solucionar-ho.

4. Trobar recolzament. El suport de l'entorn, amics i família, són una peça clau per reforçar l'autoestima dels afectats. 

5. I ara, què?. Seguir endavant amb la relació i per tant integrar el que ha passat i intentar que no interfereixi i valorar si pots perdonar aquesta infidelitat. Si no pots és millor acabar amb la relació de parella

6. La reconstrucció. És important decidir si es vol seguir endavant i reconstruir la relació o acabar-la i passar pàgina.

 

 

ARXIVAT A:
SalutSalut Mental
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut