Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
La tendència que abracen molts famosos al "Planta Baixa"

La moda de no dutxar-se: és millor per a la nostra pell?

Nombroses estrelles de Hollywood han explicat la seva aversió per la dutxa diària. La qüestió, però, no és tant no dutxar-nos, sinó fer-ho amb seny

TEMA:
Tv3

Dutxar-se o no, aquesta és la qüestió. El debat sobre aquest hàbit fa bullir les xarxes després que diversos famosos hagin expressat la seva particular visió sobre aquest aspecte de la higiene personal. Els últims a fer-ho han estat la parella formada pels actors Mila Kunis i Aston Kutcher, que han explicat que no tenen el costum de dutxar-se cada dia.

També s'ha expressat en aquest sentit l'actiu Kristen Bell, que ha assegurat que és "una gran fan de la pudor, una vegada la notes, és la manera que té la biologia de fer-te saber que has de rentar-te". Però això és realment així? Ens hem de dutxar cada dia o és millor deixar uns dies de descans entre dutxa i dutxa? La qüestió, sobretot, és aprendre a rentar-nos. Així ho ha matisat el dermatòleg Ramon Grimalt a "Planta baixa".

Aprendre a dutxar-nos

Primer de tot, el nombre de dutxes que necessitem depèn del tipus d'activitat que realitzem. No sua igual una persona que treballa en una oficina que algú que fa una feina física d'alta intensitat. També del nivell de brutícia al qual ens exposem: un mecànic, per exemple, necessita dutxar-se més sovint.

El quid de la qüestió, però, és el sabó. La nostra pell genera de manera natural una capa de greix protector. Quan ens ensabonem, eliminem aquest greix i fem més susceptible la nostra pell a malalties com la dermatitis atòpica, infeccions com la pitiriasi o al·lèrgies. De fet, l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia assenyala que amb cada dutxa la pell perd 25% de la seva hidratació natural.

Aleshores, no ens hem de dutxar cada dia? Segons el doctor Grimalt, no es tracta de no dutxar-nos, sinó de no ensabonar-nos, ja que el sabó actua com a desengreixant i no cal utilitzar-ne diàriament si no detectem un excés de greix. "La gent confon el sabó amb la higiene", assegura, i ens proposa comparar el nostre comportament a la dutxa amb el que tenim a la cuina: "Si tallem tres barres de pa, el ganivet estarà molt brut, però com que no és una brutor greixosa, no l'ensabonem".

Així mateix, també cal pensar en quines zones utilitzem el sabó. Grimalt assevera que no cal ensabonar-nos tan sovint zones que no acumulen greix corporal, com braços i cames. Ja que així només facilitem que la pell quedi seca. "Ens podem dutxar cada dia? Sí. Ens hem d'ensabonar tot el cos cada dia? No, és una absurditat perquè estem realment traient una capa de greix de la nostra pell i això provoca que la pell sigui molt sensible", ha explicat.

ARXIVAT A:
Tv3

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut