Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Les llistes d'espera dels hospitals, a "Planta baixa"

"La meva dona té 90 anys, està malalta i li han donat hora al metge per al 2023"

Les llistes d'espera arran de la crisi sanitària per la Covid han crescut en tots els àmbits. La dona d'en Rafel Torrella té 90 anys i una insuficiència renal i li han donat hora al nefròleg per al novembre del 2023

TEMA:
Salut

La crisi sanitària provocada per la covid està fent que les llistes d'espera als hospitals augmentin i siguin cada cop més llargues. Segons les dades del Ministeri de Sanitat, la mitjana de dies d'espera per a una cirurgia a Catalunya és de 152 dies, i de 121 dies per anar a l'especialista o fer-se proves.

Unes dades que ens situen com a tercera comunitat amb les llistes d'espera més llargues pel que fa a operacions i en la segona comunitat pel que fa a visites especialitzades.

És el cas de la dona d'en Rafel Torrella, que té 90 anys i, amb una insuficiència renal, li han donat hora al nefròleg per al novembre del 2023.

"Quan ets tan gran i veus que et donen hora per al metge per d'aquí dos anys, penso que el sistema no funciona. Arriba un moment que et trobes davant d'una paret."

Les llistes d'espera per a visites d'especialistes, com és el cas de la dona d'en Rafel Torrella, han crescut considerablement: per a cardiologia les esperes s'han ampliat de 2 mesos a gairebé 3 mesos i per a dermatologia han passat de tenir 6 dies d'espera a tenir-ne fins a 87 dies.

 

 

A més, si comparem les dades oficials del Departament de Salut actualitzades aquest passat mes d'octubre amb les dades de l'octubre del 2019, veiem que l'impacte ha sigut notable.

L'espera per a una cirurgia cardíaca ha passat de 25 dies a 29 dies; per a una operació de varius s'ha incrementat gairebé un mes, fins a 6 mesos d'espera; i una operació de vasectomia ha passat de tenir 195 dies d'espera a 295, és a dir, gairebé 10 mesos d'espera.

Les proves diagnòstiques també s'han vist molt afectades: L'espera per a una ecografia ginecològica ha passat a ser de més de 3 mesos; una colonoscòpia, 142 dies; una endoscòpia, 137 dies, i un electromiograma també ha passat de tenir 88 dies d'espera a 137 dies.

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut