Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
El cost de la tinta, a "Planta baixa"

Imprimir a casa o a una copisteria: què surt més a compte?

Surt a compte això d'anar cada dos per tres a la copisteria? O val la pena comprar una impressora i imprimir a casa?

TEMA:
Consum

Imprimir ja no és el que era. Amb tantes pantalles al nostre voltant imprimir ja no és tan imprescindible com ho era fa un parell de dècades, però de tant en tant a tots encara ens cal imprimir algun document. Hi ha qui ho soluciona anant a la copisteria.

 

Què et cobren per impressió?

Per un DIN-A4 en blanc i negre, entre 7 i 15 cèntims per còpia. En color, entre 30-60 cèntims per pàgina.

 

 

Què costa imprimir a casa?

Per imprimir 1.500 pàgines, en una impressora estàndard, es necessiten 5 cartutxos de tinta (negre, cian, groc, magenta i negre per a fotos). Això puja al voltant de 230 euros, és a dir, 15 cèntims per pàgina. Aquí, però, hi hem d'afegir el preu del paper (aproximadament un cèntim per full) i el que costa una impressora. D'impressores n'hi ha d'entre 50 i 400 euros, segons el tipus i l'eficiència.

 

Tinta, a preu de perfum car

Si mirem a quin preu va el litre, la tinta supera de llarg el preu de productes de luxe com el xampany francès o un perfum car. El preu mitjà aproximat ronda els 2.200 euros/litre (230 euros per 104 ml de tinta). Un perfum car, per exemple una ampolleta de 100 ml de Chanel n. 5, costa 109 euros, és a dir, 1.090 euros/litre.

 

Per tant, sí que sembla que en general surt més econòmic anar a la copisteria, però tot depèn de l'ús que fem de la impressora i de la quantitat de pàgines que necessitem imprimir habitualment.

 

ARXIVAT A:
Consum
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut