Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
La germana a Manuel Valls, a "Planta baixa"

Giovanna Valls: Quan vaig sortir de la presó em donaven tres dies de vida"

La germana de Manuel Valls ha explicat a "Planta baixa" com va poder deixar les drogues després d'estar 20 anys enganxada a l'heroïna i la cocaïna

L'any 1984, quan només tenia 20 anys, Giovanna Valls va provar una ratlla d'heroïna. Al cap de 24 hores ja estava completament enganxada i així va començar una addicció que li va durar 20 anys. La germana de l'exprimer ministre francès, que va relatar la seva experiència amb les drogues en el llibre "Aferrada a la vida", ha explicat a "Planta baixa" que va fugir de París per desenganxar-se de les drogues i que es va establir a la casa d'estiu de la seva família a Barcelona.  

 

 

A Catalunya va aconseguir estar 10 anys sense provar les drogues, però l'arribada d'un maltractador que la va agredir físicament durant un any la va fer recaure en el consum de substàncies estupefaents. És en aquest moment quan va començar un autèntic viatge als inferns: cometia petits furts a grans magatzems per comprar droga a Can Tunis, on es punxava amb cocaïna i heroïna.

 

 

En el moment més complicat de la seva addicció, s'havia arribat a punxar "10 o 15 vegades al dia". Ha afirmat que va prendre la decisió de cometre aquests furts perquè "no volia prostituir-se ni entrar en la delinqüència més dura". Tot i això, l'impagament de les multes pels furts la va portar a la presó fins a cinc ocasions, i va arribar a una situació límit:

"Quan vaig sortir de la presó el 2004 em donaven 3 dies de vida: pesava 33 quilos i tenia el virus de la sida, amb una càrrega viral molt alta."

 

18 anys neta

Actualment, fa 18 anys que no prova cap droga. Va aconseguir deixar les drogues deixant-se ajudar per la seva família, que la va internar set mesos en un centre de desintoxicació:

"En una visita a presó vaig veure la mirada d'un pare que no volia veure morir la seva filla de sida o d'una sobredosi". Tot i això, remarca que "si tu no prens la decisió de sortir-te'n, difícilment te'n sortiràs. Per més entorn que tinguis".

Va complementar aquesta estada en una clínica de desintoxicació amb un viatge al Brasil en què va fer una teràpia amb ayahuasca, una mixtura líquida, amb efectes psicoactius, considerada sagrada per alguns indígenes.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut