Finestres, un nou concepte de llibreria
Ingrid Guardiola, a la "Imatge caníbal", ens ha explicat que "obrir una nova llibreria és com obrir una nova finestra", i ens ha parlat de "Finestres"
Finestres, un nou concepte de llibreria
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
"Una nova llibreria, una nova finestra" a "Planta baixa"

Finestres, un nou concepte de llibreria

Ingrid Guardiola, a la "Imatge caníbal", ens ha explicat que "obrir una nova llibreria és com obrir una nova finestra", i ens ha parlat de "Finestres"

TEMA:
Impulsem Cultura

Una llibreria és un espai de celebració multitudinari, i en l'última dècada se n'han obert moltes a Barcelona, totes elles pensades d'una forma específica:

"La Llibreria Ona, per exemple, s'assembla a una galeria d'art, i n'hi ha d'altres com la Calders o la Carbonera. N'hi ha moltes, i amb models de gestió molt diferents."

Però avui, Ingrid Guardiola, investigadora cultural, ens en ha parlat d'una en concret, la Llibreria Finestres.

"El que m'ha cridat l'atenció és que l'han convertit en un espai molt hospitalari, molt proper a un saló o una biblioteca, on els llibres estan ordenats temàticament, on hi ha sofàs perquè puguis llegir i una llar de foc, on no hi ha wifi i on tenen, també, un pati amb un bar."

Quin és l'origen de les finestres?

Al principi, abans de l'edat moderna, les finestres servien per ventilar la casa i per tirar els excrements. No va ser fins que els babilònics es van adonar que el vidre era un material mal·leable i els romans van utilitzar-lo que es van incorporar les finestres en l'arquitectura.

A partir del segle XX, l'arquitectura fonamentalment és tot finestral. El punt de connexió amb l'exterior passa a ser un punt des d'on els de fora poden observar què passa a dins.

Les cases de luxe actuals, per exemple, incorporen grans finestrals, per deixar veure tot allò que els altres no podran arribar a tenir mai.

"Les finestres no són per mirar a fora, són perquè els altres ens vegin a nosaltres a dins."

La finestra com a concepte

Un exemple en les diferències de concepte cultural de les finestres és la diferència entre el nord i el sud d'Europa.

"Al nord són més protestants, aquesta cosa que de no tenir res a amagar. Els catòlics som diferents, perquè el principi confessional ens permet tenir secrets, pecar i amagar la brossa dins de casa."

Actualment, les finestres són digitals, finestres asimètriques, algorítmiques, polaritzades, obscenes.

"La finestra és la zona indeterminada on, a vegades, es pot arribar a filtrar més del que desitjaries."

ARXIVAT A:
Impulsem Cultura

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut