Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Com reduir el consum energètic, a "Planta baixa"

Evitar el "consum fantasma": com estalviar electricitat mentre estàs de vacances

Anna-Priscila Magriñà ens explica com hem de deixar la casa abans de marxar de vacances

Els aparells endollats gasten electricitat. De fet, es calcula que aquest "consum fantasma" pot rondar entre el 7 i l'11% del consum energètic total de casa nostra. O sigui, que, quan marxem uns dies fora, és important desendollar-ho tot. El pilot vermell de la tele, per exemple, ens indica que l'aparell està preparat per encendre's ràpid. A l'any, aquest mode d'espera pot suposar entre el 7 i l'11% del total de consum de llum de l'any. Però no només estem parlant de la tele. També l'aire condicionat, l'ordinador, la tauleta, el raspall de dents elèctric...

Tens escalfador d'aigua elèctric? Apaga'l, també, que et pots arribar a estalviar un 25% del consum de casa mentre estàs fora. Això sí, el dia que tornis no et podràs dutxar immediatament, si no és que ets un fan de l'aigua freda.

 

 

I amb la nevera, què fem?

Aquest aparell consumeix més del 30% de l'electricitat de casa. Com que estant de vacances no obriràs la nevera, pots posar el termòstat en la posició que produeix menys fred. Amb cada grau que augmentis t'estalviaràs, més o menys, un 6% d'energia.

Ara, la qüestió és: ets prou previsor com per deixar la nevera (i el congelador) buits just abans de marxar de vacances? Si ho pots fer, doncs tot això que t'estalviaràs. Ah, i deixa la porta oberta per evitar la proliferació de pudors i floridures.

 

Evitar els animalons indesitjats

Si no volem formigues a casa, podem deixar algun caminet de pebre, que els provoca irritació, o posar una mica d'oli de menta en boletes de cotó fluix i col·locar-les als racons dels armaris de la cuina.

 

Tancar la clau de pas de l'aigua

Que sou uns professionals de la jardineria i teniu muntat un sistema de reg per degoteig? Doncs no ho feu, és clar. Però, si no, sí que la podeu tancar i així us assegureu que si al veí de sota se li inunda el lavabo no haurà estat per culpa vostra.

 

Què fem perquè no se'ns morin les plantes?

I parlant de plantes, podeu deixar les d'interior a prop d'una finestra amb la persiana una mica oberta, perquè rebin una mica de llum, i tenir-les en gibrells o cossis amb una mica d'aigua perquè no es morin dos dies després de la vostra llibertat.

ARXIVAT A:
Energia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut