"Es ven pis amb avi dins"
La crisi fa repuntar la venda de pisos amb gent gran dins. És el que el sector immobiliari anomena "pisos amb bitxo"
"Es ven pis amb avi dins"
Els "pisos amb bitxo", a "Planta baixa"

"Es ven pis amb avi dins"

La crisi fa repuntar la venda de pisos amb gent gran dins. És el que el sector immobiliari anomena "pisos amb bitxo"

Berta Torrades
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Són pisos que es venen amb el llogater dins, que acostumen a ser homes i dones d'entre 70 i 90 anys amb un contracte de renda antiga. Fonts del sector immobiliari asseguren que amb la crisi els estan entrant fins a un 15% més d'aquest tipus de pisos perquè als venedors els urgeix la liquiditat.

A internet trobem desenes d'exemples d'anuncis de pisos que es venen a preus molt per sota del mercat i en què es remarca, sense embuts, l'edat de l'inquilí i que va dirigit a inversors.


O aquest exemple ja més car: es ven un pis a la Sagrada Família de gairebé 100 metres quadrats per 295.000 euros perquè la inquilina té 95 anys. Veiem que, com més gran és el llogater, més petit és el descompte, perquè s'entén que el comprador podrà ocupar el pis en pocs anys. Són negocis que juguen amb l'esperança de vida dels inquilins.


El perfil del comprador

Són, segons les agències immobiliàries, des de petits inversors que tenen uns diners estalviats i veuen en la compra d'aquests pisos una inversió a llarg termini, a fons d'inversió que compren edificis sencers. Inverteixen els diners sabent que en alguns casos hauran d'esperar entre 10 o 20 anys que morin els inquilins. Marta Lagarreta, experta en dret immobiliari, alerta que alguns compradors pressionen als avis perquè marxin dels pisos.

 

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut