Es pot comprar marihuana light per Amazon?
La venda de productes del cànem es troba en uns llimbs legals
Es pot comprar marihuana light per Amazon?
Marihuana per Amazon? Ho expliquem a "Planta baixa"

Es pot comprar marihuana light per Amazon?

La venda de productes del cànem es troba en uns llimbs legals

Dani Sánchez Ugart
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Una cerca a la botiga online Amazon amb el concepte "flores cbd" dona un seguit de resultats de flors de la planta del cànem indi, iguals en aspecte i olor que la marihuana, però que es poden vendre perquè es troben en uns llimbs legals.

Marihuana light per Amazon
 

De fet, aquest mateix producte es pot trobar en botigues especialitzades i, fins fa ben poc també als estancs. Una operació de la Guàrdia Civil va acabar amb aquesta pràctica, tot i que el Gremi d'Estanquers demana recuperar la possibilitat de vendre'l.

El motiu és que la marihuana que es ven en tots aquests espais és "light": no té THC, el principal component psicoactiu de la marihuana, sinó CBD, un altre dels cannabinoides de la planta, que té propietats relaxants, però no estupefaents.

Però que no estigui prohibit no vol dir que es pugui vendre. La regulació d'aquests productes és un laberint complex i algunes de les pràctiques detectades pel "Planta baixa" ratllen la il·legalitat. La venda de productes amb CBD està permesa a l'estat espanyol sempre que no sigui per a consum humà: no es pot vendre ni com a aliment ni per fumar.

Per això, les empreses que comercialitzen aquesta marihuana light ho fan amb avisos que és un "producte decoratiu" o per a l'"aromateràpia". "Planta baixa" ha pogut comprovar, però, que un cop es compra el producte, arriba a casa acompanyat de paper de fumar, en una clara indicació de la intenció real amb què es ven el producte.

A Catalunya es pot cultivar cànem baix en THC, seguint uns protocols estrictes, i de fet, és un dels territoris líders en aquest tipus de conreu. Però després no es pot extreure l'oli de CBD, una de les substàncies més demandades, ni tampoc es pot comercialitzar cap derivat per al seu ús humà.

Marihuana light per Amazon
 

Això podria canviar aviat, perquè l'Organització Mundial de la Salut ha demanat la despenalització del CBD, i la Comissió Europea té pendent la seva aprovació com a complement alimentari, que després hauria de ser confirmada pels estats membres.

La venda del producte per fumar, però, és encara lluny de ser legal. Després de l'aprovació per part de la CE per a ús alimentari, encara faltaria passar el filtre de Tabacalera i del Servei Espanyol de Toxicologia. Mentrestant, però, la venda de marihuana light continua als llimbs emparada per un pretès ús decoratiu.

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut