Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Com menjar barat i sa, a "Planta baixa"

Els ultraprocessats disparen el risc de càncer colorectal

Segons un estudi publicat a la "BMJ", els homes que consumeixen aquests aliments tenen més risc de patir aquest tipus de càncer

Els ultraprocessats són un dels factors que fan augmentar el risc de càncer colorectal. Ho diu un estudi que ha publicat la revista "British Medicine Journal", basat en un estudi amb més de 200.000 participants de la Universitat de Harvard. En concret, el risc de patir aquest tipus de càncer s'incrementa un 29% per als homes de lestudi, als quals s'ha seguit durant tres dècades.

També s'ha publicat un altre estudi, en aquest cas fet a itàlia i amb més de 20.000 participants, que vincula el risc de malaltia cardiovascular i de mort per altres causes amb els aliments ultraprocessats.

No és el primer cop que es vinculen el càncer de còlon i els aliments processats. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ja havia inclòs a la llista de sospitosos d'aquesta malaltia les carns processades i els embotits. 

 

Com distingir un ultraprocessat

Els aliments ultraprocessats són un camp molt ampli de productes alimentaris, tots produïts de manera industrial. Acostumen a tenir molts ingredients, entre d'altres, sucres, sal, greixos i additius. Les begudes ensucrades, els plats preparats o les llaminadures formen part d'aquesta llista, segons el cap de la unitat de nutrició i càncer de l'Institut Català d'Oncologia, Antoni Agudo, que ha recomanat limitar el consum d'aquests productes.

 

 

També la nutricionista Júlia Farré ha recomanat reduir-ne el consum i substituir-los per productes més frescos. En el cas de la carn processada, com el fuet, ha recomanat de substituir-la en alguns casos per llegums, com els cigrons.   

 

ARXIVAT A:
Alimentació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut