Els monuments més lletjos de Catalunya
Una selecció dels monuments més controvertits de Catalunya que hem fet a "Planta baixa"
Els monuments més lletjos de Catalunya
A "Planta baixa" hem vist coses que ni t'imagines

Els monuments més lletjos de Catalunya

Una selecció dels monuments més controvertits de Catalunya que hem fet a "Planta baixa"

Jordi Asturgó
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

L'artista Santi Moix ha proposat canviar l'obelisc de la plaça del Cinc d'Oros de Barcelona per l'escultura "Dona i ocell", de Joan Miró. Una proposta que els veïns de la Nova Esquerra de l'Eixample no s'han pres gaire bé i que, si es confirma, tornaria a obrir un nou meló sobre la idoneïtat del canvi. I és que les escultures monumentals acostumen a portar certa polèmica.

A "Planta Baixa" hem fet una selecció dels monuments més controvertits i, per què no dir-ho, lletjos de Catalunya:

 

La plaça dels Països Catalans de Sants

Primer monument. Plaça dels Països catalans, davant l'estació de Sants. Format per dues cobertes de coure amb pilars molt llargs. Construït el 1983, molt criticat en el seu moment (com la majoria de monuments) però guanyador d'un premi FAD el 1984. I un detall: hi ha un gat a escala real de coure en una de les cobertes.

 

 

La bola del món de Calonge

La bola de Moure el Món a Calonge. Us sona? Els pocs que vau anar al Fòrum de les Cultures del 2004 sabreu què és. S'havia d'enviar a reciclar, però l'alcalde de Calonge la va salvar el 2005, i la va instal·lar entre Sant Antoni i Calonge.

 

 

Plaça del Cony de Granollers

Plaça Josep Barangé de Granollers, més popularment coneguda com a plaça del Cony. Per què? Doncs perquè quan es va inaugurar, a principis dels 80, la gent passava per allà i veia aquestes estructures metàl·liques i es preguntava "Què cony és, això?"

 

 

Mazinger Z de Tarragona

Obrim apartat "freak". Cabra del Camp, a l'Alt Camp. Una figura de 10 metres del personatge manga Mazinger Z, col·locada l'any 78. Lloc de pelegrinatge per als fans del manga, que té associació i tot: Amics de Mazinger Z, que organitza cada any una trobada.

 

 

L'ànec de Platja d'Aro

L'apartat d'animals també té les seves perles. A Platja d'Aro, un ànec corona la rotonda d'una de les entrades de la ciutat… Objecte de molts actes vandàlics. Platja d'Aro, de fet, té certa passió pels animals a les rotondes: també hi té xais pasturant i formigues gegants.

 

 

El dinosaure de Terrassa

Aquest és en Dino. Un dinosaure d'una rotonda de Terrassa, fet amb cotxes i creat per l'artista Roc Alabern el 1986 i reformat el 2015 per iniciativa de l'escola que porta el mateix nom que l'artista.

 

 

El dinosaure de Vacarisses

Si passegeu pels voltantsde la C-58, us podeu trobar amb aquest dinosaure de 3 metres, ubicat enmig d'un descampat a Vacarisses. El va fer un senyor, Casimiro Salgado, i quan va morir els seus fills van pensar que millor treure aquell animal de casa i posar-lo en un terreny propietat de la família, perquè la gent en gaudís.

 

 

L'estàtua del porquet Willy de Cunit

I dos animals més. Un porquet, el porquet Willy de Cunit. Una figura forjada, obsequi de la ciutat alemanya de Hammelbach, amb qui Cunit està agermanada. Molt estimat a la ciutat, fins al punt que el 2006 el van arrencar del pedestal i va estar 2 anys desaparegut fins que el van trobar en un jardí particular.

 

 

Els monuments dels paons reials de Jaén

I l'últim monument, la rotonda dels paons a Jaén. És l'únic de fora de Catalunya, però val la pena fer-li un cop d'ull. Una obra feta amb materials reciclats de la construcció i la senyalització viària. Una bona excusa per visitar Jaén.

 

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut