Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
El desig sexual dels homes, a "Planta baixa"

Els homes no sempre tenen ganes de sexe

Els homes sempre tenen ganes de practicar el sexe. Què hi ha de veritat en aquesta afirmació? És un mite del patriarcat?

Sempre hem sentit dir que els homes sempre estan a punt per al sexe, que sempre en tenen ganes. Al "Planta baixa" d'avui, Elena Crespi, psicòloga i sexòloga, ha desmuntat un dels mites del patriarcat.

Un home sempre ha de tenir ganes de sexe?

Els resultats de l'estudi "La caja de la masculinidad", de Promundo Global, de l'any 2017, demostraven que la percepció social que es té és que un "home de debò" no només ha de ser heterosexual, sinó que, a més, sempre ha d'estar disposat a practicar el sexe i ansiós per aconseguir més "conquestes sexuals".

Un 60% creia que com més parelles sexuals tinguessin els homes al llarg de la seva vida, millor, i un 63% pensava que un home "de veritat" mai diria que no a tenir sexe.

 

 

Crespi ens ha explicat que hi ha dos tipus de desig, l'actiu i el reactiu. El primer és l'innat, el que tenim per naturalesa, i el segon és aquell que alimentem, que succeeix durant la major part de la nostra vida. Però aquest desig està condicionat per la societat en què vivim.

"Vivim en una societat en què la sexualitat és tan masclista que alimenta el desig reactiu de l'home hetero, que sempre en té ganes, que no diu mai que no."

Els homes, diu, no poden admetre que no tenen ganes de sexe "perquè llavors se senten menys homes per no tenir aquesta hipersexualitxació" i que prefereixen posar algun tipus d'excusa:

"Sovint és més difícil per a un home reconèixer que no té ganes de sexe i es camufla en altres coses. És més fàcil dir, per exemple, que tens un problema físic com la disfunció erèctil que admetre que no en tens ganes".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut