Les sardines són un dels peixos amb menys mercuri
Les sardines són un dels peixos amb menys mercuri
Les dades d'un estudi del CSIC, a "Planta baixa"

Els 6 peixos amb menys mercuri

El CSIC ha analitzat la concentració de mercuri de 58 espècies de peix i marisc

Avui s'ha fet públic un estudi del CSIC que assenyala quins són els peixos que podem menjar de manera més segura: la sardina, el seitó, el goràs, l'orada i el calamar. El CSIC ha analitzat la concentració de mercuri de 58 espècies de peix i marisc, i 13 espècies sempre presentaven nivells de mercuri per sota dels recomanats.

 

 

El mercuri és un element tòxic que danya els ronyons i els pulmons, entre altres òrgans, i, de fet, la majoria del mercuri ingerit pels humans prové del consum de peix i marisc. Tot i això, Abel Mariné, catedràtic de Nutrició i Bromatologia, assegura que és bo menjar peix, però cal moderar el consum de les espècies que contenen més mercuri, tal com diu l'estudi:

"L'estudi indica que només 13 dels peixos analitzats en tota la zona mediterrània tenen uns nivells que permeten menjar-ne amb tranquil·litat"

 

El més important és la diversitat. A Mariné l'amoïna que es creï una alarma general contra el peix. "Hem de menjar de tot, és una regla molt sàvia".

 

Millor peixos petits que grossos
La regla general en el consum de peix és "millor el petit que el gros". Els que hem de controlar són els grans depredadors i els peixos grossos que es mengen els petits.

 

ARXIVAT A:
SalutAlimentació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut