Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Una investigació de "Planta baixa"

El metge d'Interior detingut per abusos va assessorar en el protocol contra l'assetjament sexual

El departament el va convocar dues vegades tot i saber que una agent dels Mossos d'Esquadra l'havia denunciat per presumptes abusos sexuals

El departament d'Interior va convocar dues vegades el metge detingut per presumptes abusos sexuals a tres dones agents dels Mossos d'Esquadra per assessorar en el protocol intern contra l'assetjament sexual.

"Planta baixa" ha tingut accés a les actes de les dues reunions i el facultatiu investigat hi figura com a "assessor". El van convidar a les reunions tot i saber que la primera agent ja l'havia denunciat. La denúncia va ser el març del 2020 i el departament va decidir posar-li una infermera perquè el controlés i el vigilés durant les visites mèdiques.

 

 

"Assessor" en dues reunions

Les actes a què ha tingut accés "Planta baixa" confirmen que la primera reunió del Comitè de Seguretat i Salut dels Mossos d'Esquadra va ser el 30 de juliol del 2020, el dia en què va entrar en vigor el protocol contra l'assetjament sexual.

Aquest dia el metge ja havia estat denunciat i tenia una infermera al seu costat controlant-lo, i malgrat això va assistir com a assessor a la trobada, que va ser telemàtica per la pandèmia de la covid.

L'altra reunió del Comitè de Seguretat i Salut dels Mossos en què va participar va ser el 12 de novembre del 2020. En aquesta ocasió, es va informar de l'entrada en vigor del protocol d'assetjament sexual i es van debatre algunes modificacions. El metge detingut va tornar a ser convocat com a "assessor" i hi va assistir sense intervenir ni signar l'acta, com en la primera ocasió.

 

 

 

Segons fonts d'Interior, van convocar el facultatiu en substitució de la cap del Servei de Vigilància de Salut Laboral, que s'havia jubilat a finals del 2019. Aquestes fonts asseguren que era l'única persona que hi podia participar del Servei perquè era l'únic metge.

La Direcció de Serveis convocava les reunions

Tant l'exconseller Miquel Buch com Miquel Sàmper van assegurar a "Planta baixa" que desconeixien la denúncia contra el metge per abusos sexuals. Ara bé, les dues reunions, segons consta a les actes, les va convocar la Direcció de Serveis.

En la primera reunió del juliol del 2020, durant el mandat de Miquel Buch, la titular era Sílvia Quesada, mentre el novembre del 2020 amb el conseller Samper aquest càrrec l'ocupava Raquel Sistaré.

Segons ha pogut saber "Planta baixa", Raquel Sistaré és una de les persones que, en el traspàs de carteres amb el llavors conseller d'Interior Joan Ignasi Elena, explica que el metge tenia una denúncia per presumptes abusos sexuals. Per tant, Sistaré sabia que hi havia aquest procés obert contra ell i és una de les responsables d'haver-lo convocat com a "assessor" del Comitè de Seguretat i Salut dels Mossos d'Esquadra al novembre del 2020.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut