Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Les tècniques dels lladres, a "Planta baixa"

El grup criminal que obria tots els panys

Demanen entre 5 i 11 anys de presó per als membres d'un grup criminal que robava en domicilis de Barcelona i l'àrea metropolitana amb mètodes molt sofisticats

TEMA:
Seguretat

La Fiscalia Provincial de Barcelona demana penes de presó per a 9 membres d'un grup criminal que, entre el desembre del 2018 i el maig del 2019, van robar en diversos domicilis de Barcelona, però també en d'altres poblacions com Vic o l'Hospitalet. Sostreien, bàsicament, rellotges, càmeres, joies, telèfons, carregadors, diners en efectiu, roba i patinets elèctrics.

 

Com obren les portes?


La particularitat d'aquest cas rau en el nivell de sofisticació al qual van arribar per triar els habitatges i accedir-hi. Pel que fa a la tria de l'habitatge, els lladres posaven uns petits marcadors de plàstic a la frontissa de les portes per descobrir quines eren les rutines dels inquilins i saber quin era el millor moment per perpetrar el robatori. Tenien diverses maneres de manipular els panys per accedir als edificis:

 

  • Radiografia: Introduint un plàstic rígid, com el d'una radiografia, podien obrir les portes de domicilis que no havien estat tancats amb clau.
  • Pic de lloro: amb una eina especial treien l'embellidor de la porta i, a continuació, fracturaven el bombí amb una clau anglesa. Un cop tret el bombí exterior, amb l'ajuda d'un tornavís s'acciona el mecanisme del passador del pany per obrir la porta.
  • "Bumping": introduien una clau creada especialment i que té totes les dents amb la mateixa altura. Un cop introduïda, amb un martell o un objecte contundent, feien copets fins aconseguir encaixar les dents en la posició correcta per obrir el pany. No generava desperfectes visibles al pany.
  • Claus falses: Amb l'ajuda de rossinyols, que són unes claus especials que fan servir els manyans, podien manipular el mecanisme del pany per obrir la porta. És un mètode que requereix una tècnica molt depurada.

 

Per poder realitzar totes aquestes tècniques, el grup tenia estudiat els diferents panys que hi ha al mercat i practicaven prèviament com manipular-los.

 

Sofisticació també per seleccionar què robaven

El grup actuava amb molta rapidesa un cop accedien als domicilis. A més, tenien lupes LED, àcids i altres utensilis per tal d'identificar les peces d'or respecte a altres joies de simple bijuteria. Això són tècniques que fan servir professionals de la joieria.

Finalment, en acabar cada assalt anaven tan ràpid com podien a establiments de compravenda d'or i joies per vendre el botí.

 

Judici posposat

El judici contra aquest grup criminal havia de començar aquest passat dilluns, però ha estat posposat fins a principis d'abril per malaltia d'un dels advocats.

ARXIVAT A:
Seguretat

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut