Una discriminació flagrant en el món de l'esport, a "Planta baixa"

El Calafell, un equip femení amb quatre nois (trans)

Alguns d'aquests nois voldrien jugar a l'equip masculí, però encara no tenen el gènere canviat al DNI i, per tant, no poden fer-ho
Ricard Llenas
TEMA:
LGTBI
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Avui "Planta baixa" s'ha fixat en les dificultats amb què es troben alguns esportistes trans per jugar a la categoria amb la qual s'identifiquen. És el cas dels quatre nois trans que juguen a l'equip de futbol femení del Calafell. Han explicat que fins que no tinguin el gènere canviat al registre civil no podran jugar a la categoria masculina. L'Hugo Marlo, de 19 anys, un d'ells, sent que no encaixa dins l'equip:

"En alguns partits m'han cridat, però a mi m'és igual. Des de sempre he sabut que no era una nena. Quan tenia 5 anys volia tornar a néixer i ser un nen. I als 16 anys, vaig decidir ser l'Hugo."


Així ho ha explicat ell i els seus companys d'equip:


Ana Valenzuela, responsable d'esports de l'associació Chrysallis de famílies de menors transsexuals, ha exigit un protocol únic per abordar aquests casos.


S'ha de canviar primer el registre civil

"Planta baixa" ha contactat amb la federació de futbol per participar al programa, però han desestimat la proposta. Sí que van explicar al programa la seva postura oficial per telèfon, que es podria resumir dient que "no canvien a ningú de categoria fins que no hi ha un canvi de gènere en el registre civil".

Des de la Generalitat i han assegurat que han actuat de mediadors entre algunes persones trans que volien jugar en una altra categoria i les federacions, i que aquestes mediacions han acabat amb èxit. No ens van concretar el nombre de mediacions que han fet, però admeten que són pocs casos.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Planta baixa TV3 (@plantabaixatv3) on

ARXIVAT A:
LGTBI Esports

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut