El boom de la carn que no és carn
Comparem les hamburgueses fetes de vegetals i les tastem amb Marc Ribas i amb experts xarcuters
El boom de la carn que no és carn
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Carn tradicional versus carn "vegetal", a "Planta baixa"

El boom de la carn que no és carn

Comparem les hamburgueses fetes de vegetals i les tastem amb Marc Ribas i amb experts xarcuters

Dani Sánchez Ugart

Els productes vegetals que imiten la carn estan de moda. Durant el confinament, la venda d'aquest tipus de productes es va disparar un 264% a l'estat espanyol,  i la consultora ING Research calcula que el mercat europeu d'aquest tipus de productes passarà de 1.400 milions el 2019 a 2.500 milions el 2025.

 

Multinacionals com Beyond Meat o Impossible Foods, però també empreses catalanes com Heura, experimenten creixements espectaculars de les vendes gràcies al boom d'aquests productes, que es nodreixen d'una quantitat creixent de persones veganes i vegetarianes i a la preocupació per l'impacte ambiental de la carn.

 

A "Planta baixa" hem volgut saber més d'aquests productes, tastant-los amb dos carnissers, perquè en donin l'opinió i cuinant-los amb el cuiner del "Cuines" Marc Ribas, i parlant amb el cofundador d'Heura Bernat Añaños.

"La majoria dels qui reduïm el consum de carn no ho fem perquè no ens agradi, ho fem per les conseqüències que té en la salut, per com s'utilitzen els animals i per l'impacte en el planeta," ha afirmat Añaños, que ha vist com la facturació de la seva empresa es multiplicava per tres en només un any, permetent-los doblar la plantilla per seguir oferint productes.

"Ni els voltors s'ho menjarien"

Els que no estaven tan convençuts de les bondats d'aquests productes son els resposables del Taulell del Soler, una de les millors carnisseries de Prats de Lluçanès, que han afirmat en un tast de quatre d'aquestes hamburgueses que "ni els voltors s'ho menjarien" i han comparat els productes amb el "menjar de gat".

Per la seva banda, el cuiner Marc Ribas ha considerat que la carn vegetal és "diferent" i que s'ha de cuinar de manera diferent, per aportar més sabor. Entenc el veganisme, però no quan s'intenta vendre com un producte molt sa, quan és ultraprocessat", ha continuat el cuiner, que ha fet dues preparacions amb una hamburguesa vegetal i una de vedella.

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut