Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Parlem d'aquesta nova tendència estètica al "Planta baixa"

Dones que han deixat de tenyir-se: per què han decidit fer el pas?

L'actriu Anna Sahun i la Montse Basses són dues de les dones que han decidit fer el pas i deixar de tenyir-se. Una decisió que han pres malgrat la pressió social

Tenyir-se o no tenyir-se? Aquesta és la qüestió. Estem acostumats que les dones es tenyeixin els cabells a mesura que es van fent grans. Tot i això, cada cop són més les que opten per deixar de tenyir-se i començar a portar el seu cabell al natural. Una tendència que està guanyant pes, malgrat les crítiques i els comentaris negatius que es reben en alguns casos. L'actriu Anna Sahun i la Montse Basses són dues d'elles.

 

 

Elecció o imposició?

"Un home amb canes és interessant, una dona sembla més vella." Tots hem sentit aquesta frase o altres de semblants. Comentaris com que "les dones amb canes semblen més deixades" o que "les dones amb el cabell blanc brutegen". Una doble moral que tenim molt integrada a la nostra societat. "Tenim aquesta idea preconcebuda que les dones hem de semblar sempre joves", explica l'actriu Anna Sahun. 

 

Justament va ser això el que va decidir a la Montse Basses a fer el pas endavant. "No ho vaig planificar, va ser arran de l'inici del confinament. Tot i el tancament de la majoria d'activitats econòmiques, el govern espanyol va decidir que les perruqueries eren essencials", ha explicat al "Planta baixa", "es tancaven les barberies als homes, però les dones havíem de seguir estant estupendes".

 

Comentaris masclistes

No és només l'expectativa social, sinó que molta gent es creu amb dret a opinar sobre l'aspecte de les dones que decideixen no tenyir-se. "Hi va haver molta gent que em va donar suport i d'altres que em deien que em queda fatal, d'altres que em preguntaven per l'opinió del meu marit... unes amigues em van regalar un pot de tint per l'aniversari. Anècdotes que em van reafirmar encara més amb la meva posició", explica la Montse. 

 

L'experiència de l'Anna Sahun ha estat una altra, ja que no s'ha sentit pressionada des del seu entorn. "No m'he trobat ningú que em digui que em queda malament, però també m'és igual! Quan ets tu qui fa el pas... t'hi has d'acostumar, però això passa de seguida", ha dit.

Més enllà de ser una opció estètica, també pot ser millor per al cabell. Segons el tipus de coloració que s'utilitza aquesta pot danyar el cabell. L'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Veneriologia adverteix que els tints permanents i semipermanents poden provocar que els cabells es trenquin. Per cert, també han confirmat (contra la llegenda popular) que arrancar-te una cana no fa que te'n surtin més.

 

Tendència a Hollywood

Malgrat l'oposició social, cada cop més famoses fan el pas. Actrius com Andie MacDowell, Katie Holmes, Demi Moore, Salma Hayek o Sarah Jessica Paker. També membres de la reialesa com la reina Letícia, Estefania de Mònaco o la duquessa de Cambridge, Kate Middleton. De fet, cada cop són més les influencers que opten per aquesta tendència i donen recomanacions a les seves seguidores sobre com fer el pas.

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut