Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
La història de la Rosario, a "Planta baixa"

Desnonada amb 97 anys per error: "S'ho han emportat tot"

Rosario Bravo ha perdut totes les pertinences després de patir un desallotjament improcedent, per culpa d'una "mala identificació" del pis

Edgar Sapiña Manchado

Ha estat un error, una equivocació. Aquesta és l'explicació que donen els gestors del pis, Fincas Gual, al desnonament que ha patit Rosario Bravo, una dona de 97 anys veïna de l'Hospitalet de Llobregat des de fa més de sis dècades. El desallotjament es va executar el 19 de febrer per un suposat impagament del lloguer, tot i que la Rosario està al corrent dels pagaments. L'ordre es dictava contra l'àtic primera del bloc on vivia aquesta dona, però al final van executar el desnonament al sobreàtic primera, el pis de la Rosario. Ni la comitiva judicial ni el representant de la propietat van identificar correctament el pis.

Després d'aquest incident, la Rosario ha pogut tornar a casa aquest dijous, però s'ha trobat el pis completament buit. "S'han emportat electrodomèstics, joies, diners… s'ho han emportat tot." No li han deixat ni un dels tres llits que hi havia. Per aquest motiu, l'equip municipal s'ha posat en contacte amb ella per enviar-n'hi un, a l'espera que es resolgui l'entrellat. Aquesta dona de 97 anys ha perdut també el llibre on feia set anys que escrivia les seves memòries. També s'ha quedat sense el vestit d'enterrament que es va comprar per quan es mori.


No era a casa en el moment dels fets

La Rosario, la vigília del desnonament, va marxar a casa del seu fill, Emiliano Caballero, perquè l'endemà tenia una sèrie de visites al seu metge, que l'atén a Terrassa. No va ser fins dimarts que es van adonar que alguna cosa havia passat. "Vam veure que ens havien canviat el pany i el primer que vam pensar és que ens havien ocupat la casa, però després vam descobrir que era un desnonament per error", ha explicat Caballero a "Planta baixa".


"Tota la seva vida ha desaparegut, no li queda res", assegura Raúl Caballero, net de Rosario Bravo. Després d'una setmana intentant esbrinar què ha passat, encara no han rebut cap explicació concreta. L'advocat de la Rosario demanarà la nul·litat d'aquesta actuació i ha anunciat la presentació d'una queixa davant del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès que hi ha hagut un error en aquesta ordre de desnonament. L'advocat de Fincas Gual que gestiona aquest cas està fora de la ciutat de Barcelona i fins dilluns no començarà a investigar els fets per trobar una solució definitiva i poder retornar tot el que la Rosario troba a faltar. Ella només desitja poder retrobar-se amb tot allò que és seu, inclosa la fotografia del casament amb el seu marit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut