Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Els riscos, a "Planta baixa"

"Dents turques": la perillosa moda de viatjar per llimar-se les dents i posar-se fundes

El Col·legi d'Odontòlegs avisa dels tractaments agressius que s'han posat de moda entre influencers

Entre els influencers americans i britànics s'ha posat de moda un concepte, les "dents turques". Comparteixen a les xarxes, en alguns casos amb el hastag #turkeyteeth, els vídeos de les seves transformacions dentals, amb un pas intermedi que els fa aparèixer amb totes les dents llimades, i que ja ha posat en alerta els dentistes. 

En els últims mesos han proliferat pàgines web de clíniques dentals turques, algunes traduïdes al castellà i en euros, que ofereixen el servei a clients espanyols, amb ofertes de paquets complets de corones dentals, amb la promesa de tenir un somriure radiant en només una setmana. En realitat, el que ofereixen són aquestes corones, que requereixen llimar les dents naturals per posar-les. 

La perillosa moda de fer-se les dents a Turquia
La perillosa moda de fer-se les dents a Turquia (CCMA)

Per fer-se aquests tractaments cal viatjar a Turquia, i les companyies ofereixen paquets amb l'hotel i l'atenció inclosos, per uns 5.000 euros per col·locar corones a tota la boca, de manera similar als tractaments d'implants capil·lars que també s'ofereixen al país. El problema, però, és que es tracta d'un tractament molt agressiu, que deixa molt malmeses i irrecuperables les dents naturals, i que pot provocar greus problemes com la caiguda de peces o la inflamació de les genives, segons els dentistes. 

 

 

A "Planta baixa" n'hem parlat amb Antoni Gómez, vicepresident del Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya, que ha considerat "irresponsable" aquesta pràctica, i ha dit que es tracta "l'odontologia com un bé de consum", primant només l'estètica i no la salut.

"Fa llàstima i pena que algun ciutadà es plantegi fer algun d'aquests tractaments, que són irreversibles", ha afegit.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut