Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
La síndrome del campió, a "Planta baixa"

Del "quina sort que tens" al "quin bon pare, canvia bolquers": què és la síndrome del campió?

Sabeu què és la síndrome del campió? Elena Crespi, especialista en sexualitat, ens ha explicat a "Planta baixa" que, "el que per a les dones és una obligació, per als homes és un reconeixement col·lectiu"

"Quina sort que tens!", "tu rai que el teu home va a buscar la canalla a l'escola" o "que bé que el teu marit sàpiga posar una rentadora!". Aquestes són algunes frases que sentim habitualment i que Elena Crespi, especialista en sexualitat, ha definit al "Planta baixa" d'avui com "la síndrome del campió".

"Mentre a les dones se'ns educa per assumir certs rols que se suposen una obligació, com si formés part de la nostra càrrega genètica, per als homes és un reconeixement col·lectiu."

 

 

Crespi explica que, encara que hi hagi corresponsabilitat, les explicacions sempre es demanen a les dones i a les mares: si una casa està desendreçada és perquè ella és una desmanegada o si una criatura té un forat als pantalons, se li diu a la mare perquè ella li cus.

"Són les mares les que saben quan toca fer la revisió als fills, qui té clar què ha dinat per mirar què li toca sopar o qui té present la logística dels llençols, el pitet i la tovallola neta cada dilluns per dur a la llar d'infants."

Aquest tipus de frases, diu, "en lloc de ser positives, encara desmereixen més la tasca que una dona fa" i es pregunta quan s'ha felicitat les dones per tota la feina que fan.

"O ens felicitem i ens reconeixem els mèrits a totes les persones, o no cal reconèixer mèrits quotidians que són l'obligació d'una persona adulta i responsable només pel simple fet de ser home."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut