Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Com evitar la publicitat comercial, a "Planta baixa"

Com pots evitar que et truquin per vendre't coses?

Avui a "Planta baixa" hem explicat els passos a seguir per deixar de rebre publicitat a casa i evitar que les companyies et truquin per ofertes i descomptes miraculosos

Esteu cansats de rebre trucades oferint-vos ofertes i descomptes miraculosos? Avui, a "Planta baixa", la periodista Sara Barrera ens ha explicat els passos a seguir per deixar de rebre publicitat comercial a casa i evitar que les companyies et truquin o t'enviïn correus electrònics.

Hi ha alguna manera de no rebre la publicitat que ens arriba a la bústia?

Una opció seria posar a la teva bústia o a la porta de la comunitat (amb el consens de tots els veïns) un adhesiu o cartell que digués que no s'accepta publicitat. L'Ajuntament acostuma a facilitar els adhesius amb aquestes tres paraules: 'Publicitat no, gràcies'. Per tant, una solució que també serveix per evitar la despesa ecològica que suposa la publicitat en paper.

La ciutadania que té l'adhesiu a la bústia rep un 30% menys de paper que la que no en té.

Però, si el que molesta sobretot són les trucades comercials, algunes a altes hores de la nit, el que podem fer és el següent:

  • Bloquejar el número de telèfon: és l'opció més bàsica, però de poca cosa serveix, perquè aquestes empreses truquen des de diferents números.
  • La Llista Robinson: és un servei gratuït on s'hi pot inscriure qualsevol persona de forma voluntària i gratuïta a través de la seva pàgina web, gestionada per l'Associació Espanyola d'Economia Digital, i permet a la persona que s'hi inscriu restringir la publicitat indesitjada. D'aquesta manera, les empreses tenen l'obligació legal de consultar aquesta base de dades abans d'enviar un missatge comercial a les persones de qui no tenen autorització.

 

 

Què hem de fer si ens hem donat d'alta a la Llista Robinson però encara rebem trucades indesitjades?

En un principi, no hauríem de rebre rebrem cap missatge comercial d'una empresa a qui no li hem donat el consentiment exprés, però si no fos així, el tercer i últim consell, seria denunciar l'anunciant sempre que:

  • Hagin passat tres mesos des que t'has apuntat al llistat i et continuen trucant entitats amb les quals mai has tingut relació.
  • Si les empreses amb qui has tingut contacte o un contracte ignoren les teves peticions de rebre publicitat. 

Ara bé, alerta amb els consentiments que donem, perquè si per aconseguir una promoció d'una empresa, o abans tenies contracte amb  un operador de telefonia i l'has canviat (i et segueixen enviant publicitat), has de contactar directament amb l'empresa en qüestió per demanar-los per escrit que no vols rebre més publicitat seva.

 On s'ha de fer la denúncia?

-      A l'Agència Estatal de Protecció de Dades (AEPD)

-      A l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor

-      A l'Agència Catalana de Consum

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut