Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Tramitar la baixa per covid, a "Planta baixa"

Com es pot tramitar una baixa laboral per covid sense haver de passar pel CAP?

La Generalitat recomana tramitar la baixa de manera telemàtica per no saturar encara més l'atenció primària

El Departament de Salut recomana tramitar la baixa sense haver d'acudir presencialment a un CAP. A "Planta baixa" hem repassat quines són les tres opcions per fer-ho:

1. La Meva Salut

Entrant a l'aplicació de La Meva Salut amb el nostre número de la targeta sanitària o DNI accedim a la "Consulta online" i d'allà enviem una Econsulta perquè el metge tramiti la baixa laboral automàticament.

2. Citasalut.gencat.cat

Hem d'introduir la nostra targeta sanitària, anar a "Símptomes de la covid 19" i indicar que tenim un test d'antigen positiu perquè el metge tramiti la baixa laboral.

3. Farmàcies autoritzades

Podem contactar amb les farmàcies autoritzades per la Generalitat que també tramiten la baixa laboral. Si ets contacte estret i has rebut un SMS de ContacteCovid.cat, des d'allà també tens l'opció de tramitar la baixa per coronavirus.

 

 

Què cal fer per rebre l'alta?

Actualment, les altes són automàtiques al cap de set dies. Ara bé, si es tenen símptomes encara, cal contactar amb el centre de salut, millor si és per telèfon o a través de La Meva Salut.

Quant es cobra mentre s'està de baixa?

Es cobra una prestació del 75% del sou, sempre que el conveni col·lectiu no fixi un altre percentatge.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut